Milák Kristóf ezüstérmes 100 méter pillangóúszásban

Tokió, 2021. július 31. A gyõztes amerikai Caeleb Dressel (b) és a második helyezett Milák Kristóf a célban a 100 méteres pillangóúszás döntõjében a világméretû koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Tokiói Vizesközpontban 2021. július 31-én. MTI/Kovács Tamás

A 200 méteren aranyérmes magyar úszó a második legjobb idővel az ötös pályáról várta a finálét. A szám nagy esélyesének a 100 méter gyorson győztes Caeleb Dressel volt a mellette lévő négyes pályán. Az amerikai érvényesítette is a papírformát, szokásos remek rajtjával azonnal élre állt és fél testhossz előnnyel fordult a második ötvenre, amelyen egyre jobban megközelítette őt Milák, de már nem tudta utolérni riválisát.

A szám kétszeres világbajnoka, Dressel 49.45 másodperces világcsúccsal csapott a célba, öt századot faragott a két évvel ezelőtti vb-n felállított rekordján. A 21 éves Milák 23 századdal maradt el tőle, de így is 27 századdal felülmúlta a szerb Milorad Cavic szuperdresszes Európa-csúcsát, amelyet még 2009-ben úszott. Milák a 49.68-as eredménnyel pontosan fél másodpercet javított egyéni legjobbján és egyben az országos csúcson, melyet májusban, a budapesti Európa-bajnokságon ért el. A két kiváló úszó a célba érkezés után mosolyogva azonnal összeölelkezett, és láthatóan mindketten elégedettek voltak a saját eredményükkel.
Milák Kristóf ezzel az eredménnyel a magyar csapat hatodik érmét, egyben a második ezüstöt szerezte a tokiói játékokon.


Az ezüstérmes Milák Kristóf a 100 méteres pillangóúszás eredményhirdetése után a Tokiói Vizesközpontban.
MTI/Kovács Tamás

Hn-infó

: