Menetelnek az U16-osok

Két meccs alatt 13 gólt rúgtak az U16-osok Fotó: fkcsikszereda.ro

Az FK Csíkszereda három korosztályos csapata érdekelt az Elit ligákban. Az U16-os, valamint az U17-es csapatok újabb győzelmeket könyvelhettek el, ám az U18-as alakulata újfent alulmaradt.

Folytatódtak a második forduló mérkőzéseivel a különböző Elit ligás utánpótlás labdarúgó-bajnokságok. Az FK Csíkszereda három csapata lépett pályára a hétvégén.
Az U16-os csapat hazai pályán fogadta a Jászvásári LPS együttesét, és egy újabb könnyed győzelmet értek el. A piros-feketék szünetben 3–0-ra vezettek, majd a második félidőt ugyan kiengedték, de végül sima 6–2-es győzelem lett a vége. Az FK fiataljai az első fordulóban a Petrosport Ploiești csapatát győzték le könnyedén. A harmadik játéknapon a Petrolul Ploiești otthonába utaznak.
Az U17-es és az U18-as csapat a Kolozsvári Viitorul Akadémia vendégei voltak. A meccssorozatot a nagyobbak kezdték, de akárcsak az első fordulóban a Temesvári Poli ellen, ezúttal is vesztesen hagyták el a játékteret 1–0-s vereséget szenvedve.
A kisebbek, vagyis az U17-es csapat viszont remekül állt bele az összecsapásba és visszavágtak a nagyok vereségéét. Benkő Tihamér tanítványai uralták a játékot, kétgólos előnyre tettek szert, de egy megingásból visszajött a meccsbe a kolozsvári alakulat. Sőt az egyenlítésre is nagy sanszot kaptak, de büntetőt hibáztak. Az FK fiataljai második győzelmüket könyvelhették el az idényben.
A következő fordulóban a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK csapatai érkeznek Csíkszeredába.

Utánpótlás-bajnokság, eredmények

U16, 1. széria, 2. forduló: FK Csíkszereda – Jászvásári LPS 6–2 (3–0) /csíki gólszerzők: Papp, Gáll 2-2, Ambrus, Keszler-Nagy/.
U17, Nyugati csoport, 2. forduló: Kolozsvári Viitorul – FK Csíkszereda 1–0 (0–0).
U18, Nyugati csoport, 2. forduló: Kolozsvári Viitorul – FK Csíkszereda 1–2 (0–1) /csíki gólszerzők: Szőke 2/.

HN-összeállítás

: an accessible web community