Menedzsment alapú városszervezést szeretnének Székelyudvarhelyen

Kétharmados többséget szeretnének megszerezni az önkormányzati testületben, és képviselői illetményük kétharmadát visszaforgatnák a közösbe, azaz mandátumuk ideje alatt a civil szervezeteket támogatnák az összegből. 

 

A24 tagú csapat néhány tagja, András Lehel, Albert Sándor, Godra Zsolt, Pálfi Kinga és Péter Balázs tartott kampányzáró sajtótájékoztatót a Márton Áron téren. Elmondták, hogy a felkészülés és a korteshadjárat idején igazi csapattá forrtak össze. Mint ismert, a Gálfi Árpád mögött álló csapat jelentős része eddig sosem vállalt politikai-közéleti szerepet. Úgy vélik, értéket mutattak fel azáltal, hogy csak a számszerűsített jövőképükről, illetve a határidőkkel, pénzügyi források megjelölésével ellátott programjukról beszéltek a kampány során, és nem kritizálták ellenfeleiket. Elhangzott az is, hogy mindannyian fontos ügyeket képviselő civil szervezetek tagjai vagy támogatói, ezt a vonalat úgy vinnék tovább, hogy önkormányzati képviselőkként négy éven át illetményük egy jelentős részét magánadományként és pályázati alapon civil szervezeteknek adományoznák, olyanoknak, akik az élhető, szerethető Udvarhelyért dolgoznak.

Tíz lakossági fórumon van túl a csapat, és – mint András Lehel fogalmazott – kiderült, hogy a polgármesteri hivatal szolgáltatásainak minőségére kaptak adott esetben kritikát, illetve sokan voltak arra kíváncsiak, hogy mi lesz a 12 elnyert európai uniós pályázat (összesen 31 millió euró) további sorsa, azaz hogyan lesz a kivitelezés. Kijelentették, hogy az alpolgármester személyében látják azt a „hivatali garanciát”, aki nemcsak a beruházások, hanem a hivatal működésében is megvalósítja a menedzsment alapú szemléletet. Vasárnap erre kérnek felhatalmazást a városlakóktól.