2021. június 22, kedd.
Hirdetéscustom_html_banner1

Megnyílnak a stadionok

Több mint egy év után úgy tűnik, zöld utat kapnak a szurkolók az országban rendezendő sportesemények látogatását illetően. Igaz, ehhez bizonyos kritériumoknak kell megfeleljenek, amelyek sokaknak nem fognak tetszeni.

Románia is követi más európai országok mintáját és fokozatosan megnyitja a stadionokat a nézők előtt. Igaz, szigorú szabályok betartása mellett.
– Megteremtjük a lehetőséget arra, hogy az országban zajló sportrendezvényekre visszatérjenek a nézők a lelátókra. Ezek csak tesztrendezvények lesznek, amelyeket az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Ifjúsági és Sportminisztérium, illetve az Egészségügyi Minisztérium is jóvá kell hagyjon – fogalmazott Raed Arafata belügyi államtitkár.
Szigorú kritériumokat kötnek a belépéshez. Ez három kategóriába sorolható: beoltott személyek, akik átestek a koronavírus fertőzésen, illetve negatív teszteredményt tudnak felmutatni.
A Gazeta Sporturilor országos sportnapilap információi szerint két tesztmeccsel számolnak egyelőre. A május 22-i Román Kupa-döntővel és a június 2-ai Románia – Grúzia válogatott meccsel. Mindkét összecsapásnak a ploiești-i Ilie Oană Stadion lesza helyszíne, amelynek 50 százalékát foglalhatják el a drukkerek, azaz 7000 helyet. Romániában az utolsó labdarúgó-mérkőzést, amelyen nézők lehettek, Csíkszeredában rendezték 2020. március 8-án, amikor az FK Csíkszereda a Petrolul Ploiești-et fogadta.
Ugyanakkor az ország utolsó nézők előtt rendezett találkozója egy jégkorongmérkőzés volt, 2020. március 9-én, amelyen a Csíkszeredai Sportklub és a Gyergyói HK csapott össze az Erste Liga elődöntőjében. A párharc második mérkőzésére 900 nézőt engedtek be.

HN-összeállítás

Kapcsolódó cikkek:

Megnyílt a hazájukból elüldözött németek dokumentációs központja Berlinben

Évtizedes viták és előkészületek után hétfőn hivatalosan megnyitották Berlinben a második világháború után a hazájukból elüldözött németek történetét feldolgozó dokumentációs központot és múzeumot.   A második...

Szijjártó Péter: Európának meg kell védenie a nemzeti kisebbségeket és a vallásgyakorlás szabadságát

Európának meg kell védenie a nemzeti kisebbségeket és a vallásgyakorlás szabadságát, ugyanis a nemzeti közösségek sokhelyütt nehéz helyzetbe kerültek és támadás alatt állnak a...

Lukács Antal pere: Házi őrizet helyett hatósági felügyelet

Megszüntette a házi őrizetet és hatósági felügyelet alá helyezte a Brassói Ítélőtábla Lukács Antal és Bálint Enikő vádlottakat. Az intézkedés 60 napig érvényes. Ez...

Legfrissebb