Meghosszabbították a népszámlálás határidejét

Fotó: Népszámlálás.ro

A romániai lakosság 83 százalékát írták össze eddig a népszámláláson, amelynek a határidejét egy héttel meghosszabbították – közölte az Országos Statisztikai Hivatal (INS) elnöke.

Tudorel Andrei csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, a népszámlálással foglalkozó központi bizottság döntése értelmében július 17-e helyett július 24-én zárul a lekérdezéses szakasz, ugyanakkor ismét nyitottak összeíró pontokat. Az elmúlt napokban – amióta újranyitották az összeíró pontokat – a korábbinál sokkal több, átlagban mintegy 250 ezer személy adatait sikerült begyűjteni naponta – tette hozzá az elnök.

Az ország lakosságának 83 százalékát írták össze eddig. Botoşani megyében már lezárult a népszámlálás, itt 100 százalékban összeírták a lakosságot, Vrancea megyében 99,9 százalék, Beszterce-Naszód megyében 97,2 százalék ez az arány. A leggyengébben Bukarest (55,4 százalék), Temes megye (65,8 százalék) és Ilfov megye (70,4 százalék) áll.

Kérdésre válaszolva az INS elnöke azt is elmondta, megvizsgálják annak lehetőségét, hogy az alacsony összeírási rátájú megyékben hosszabbítsák meg a népszámlálás határidejét.

Az Agerpres jelentése nyomán

(sm) HN-információ

Kapcsolódó:

Még nem járt nálad a számlálóbiztos?

 

: an accessible web community