Meghirdette idei kínálatát a SZÉK: Mesterképzés is indul

A megszokott alapszakok mellett mesterképzés is lesz. Indul a jelentkezés a SZÉK-en Fotó: SZÉK

Három alapszakon hirdette meg helyeit a magyarországi egyetemek képzéseit kínáló Székelyudvarhelyi Egyetemi Központ (SZÉK), az Edutus Egyetem jóvoltából idén marketing szakon mesteri tanulmányokra is be lehet iratkozni. Egyelőre online zajlik a jelentkezés.

A SZÉK Székelyföld humántőke-szükségletét, a munkaerőpiaci elvárásokat, a gazdasági-társadalmi trendeket, valamint a régióban élő továbbtanulni vágyó családtagok igényeit figyelembe véve állította össze a 2021-as képzési ajánlatát is. Az Edutus Egyetem, az Óbudai Egyetem, illetve a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem ad majd oklevelet a képzések befejeztével. Kereskedelem és marketing, könnyűipari mérnök és vidékfejlesztési agrármérnök szakokra lehet jelentkezni alapképzésben, illetve 30 hellyel marketing mesterképzés is színesíti az idei kínálatot – derül ki az intézmény szerkesztőségünkhöz eljuttatott tájékoztatójából.
Összesen 160 helyet hirdettek meg, és mivel a magyar állam is támogatja a képzéseket, ezek közül 90 hely tandíjmentes. Mint ismert, az oktatás magyar nyelven és hétvégén zajlik. Az online jelentkezés lehetősége máris nyitott, a nyár folyamán személyes iratkozásra is lehetőség lesz. A mesterképzés iránt érdeklődőknek egy szakmai és motivációs beszélgetésen kell részt venniük, erre július 22-én vagy szeptember 9-én kerül sor. A SZÉK-en induló szakok, a jelentkezési feltételek iránt érdeklődők minden hasznos információt megtalálnak a felveteli.ro oldalon.

 

 

#HargitaNépe #egyetemifelvételi #SZÉK #felsőoktatás #Székelyudvarhely