2021. május 9, vasárnap.
Hirdetéscustom_html_banner1

Megduplázódott a nevezők száma

Sikeresen véget ért hétvégén a hetedik alkalommal megrendezett Tusnád Maraton. A Tusnádfürdő–Szent Anna-tó közti 23 kilométeres távra több mint háromszáz versenyző nevezett be. Magyarországról rengetegen érkeztek a maratonra.

Hangulatos maratont rendeztek Fotó: Zákány Gergely
Hangulatos maratont rendeztek Fotó: Zákány Gergely

Hetedik alkalommal rendezték meg a hétvégén a Tusnádfürdő központjából rajtoló és a Szent Anna-tó partján véget érő 23 km-es futóversenyt. Az idei év igazi áttörésnek számított, hiszen a tavalyi évhez képest megduplázódott a nevezések száma, és összesen 330 nevezés érkezett a különböző távokra. Legtöbben, 214-en, egyéniben álltak rajthoz, míg 90-en váltóban teljesítették a versenyt. 26-an pedig az erdőn keresztül vezető túrát választották inkább.
A napsütéses, 22-24 Celsius-fokos időben az első helyért nagy küzdelem folyt, hiszen végig fej fej mellett haladt a Moldvából érkező Ghenadie Timbalist és a marosvásárhelyi Tams Viorel. A véghajrát aztán Timbalist bírta jobban, így 1 óra 28 perc 31 másodperces idejével győzött, míg Viorel csupán 8 másodperccel lemaradva futott be a második helyen. A hölgyeknél a győzelmet Veliscu Maria Magdalena szerezte meg 1:43:44-es idővel, míg a dobogó harmadik fokára a csíkszeredai Kótér Adél léphetett fel.
A versenyen a korábbi évekhez képest nőtt a magyar résztvevők aránya és megközelítette a 60%-ot. Ezen belül pedig az is látszik, hogy egyre több magyarországi futó is felfedezi magának a versenyt, hiszen a korábbi évek 8-9%-hoz képest ebben az évben az összes résztvevő 22%-a Magyarországról érkezett.
A verseny híre távoli vidékekre is eljutott idén, hiszen érkeztek versenyzők Törökországból és Hollandiából is kifejezetten a versenyre. A következő, 8. Tusnád Maratont 2016. június 4-én rendezik, és a nevezés szeptemberben indul majd el.

Eredmények
Egyéni: férfiak: 1. Ghenadie Timbalist (Cahul, Moldova), 2. Tams Viorel (Marosvásárhely), 3. Balan Marcel (Beszterce); nők: 1. Veliscu Maria Magdalena (Bukarest), 2. Luca Maria Magdalena (Galac), 3. Kótér Adél (Csíkszereda).
40–49 évesek: férfiak: 1. Miklós Artúr, 2. Kővári Zoltán, 3. Blajiu Gheorghe; nők: 1. Jakab Enikő, 2. Bonta Emilia, 3. Farkas Csilla.
50–59 évesek: férfiak: 1. Cristea Constantin Liviu, 2. Berezvai Ferenc, 3. Bonta Alin; nők: 1. Takács György, 2. Hajnal Csilla.
60 év fölöttiek: férfiak: 1. Constantinescu Ioan, 2. Chiurlea Cristian, 3. Matei Vasile; nők: 1. Fazakas Margit.
Váltók: vegyes: 1. Iazzy Runners, 2. Amicii Salvamont Brassó, 3. Feel Good Team; nők, 19–39 évesek: 1. Hargita Triatlon Klub, 2. Feel Good Team, 3. Albert Sisters; férfiak, 19–39 évesek: 1. Feel Good Team, 2. 361 sport.ro, 3. Gyalok Kauk-Ok; nők, 19 éven aluliak: 1. Csíkszeredai ISK I, 2. Csíkszeredai ISK 2.

Kapcsolódó cikkek:

Több mint 5500 személyt oltottak be ma délig a bukaresti oltási maratonon

A szervezők szerint péntek délután óta 5547 személyt immunizáltak, 2261-et a Palotacsarnokban és 2186-ot a Nemzeti Könyvtárban. A péntek délután négy óra és hétfő reggel...

Fakitermelőket bírságoltak

Panasz alapján a Környezetőrség biztosai két erdőkitermelési munkálatokkal foglalkozó vállalkozást ellenőriztek a Nagy Kürüc telep határában. A helyszíni vizsgálatok során bebizonyosodott, hogy az erdőkitermelési munkálatokat...

Elegendő az oltóanyag a nyájimmunitás eléréséhez

Románia garantáltan elegendő oltóanyagot kap a nyájimmunitás eléréséhez - jelentette ki péntek este a COVID-19 elleni oltáskampányt koordináló országos bizottság (CNCAV) elnöke. Dr. Valeriu Gheorghiţă...

Legfrissebb