Megbírságolták a homoródszentpáli patakot szennyező üzemet

Nagy összegű bírságot róttak ki a homoródszentpáli tejfeldolgozó üzemre, miután a Hargita Megyei Környezetőrség a helyi patakba kerülő szennyezést felmérte – közölte hivatalos Facebook-oldalán az intézmény.

Mint írják, a közösségi médiában közzétett, a homorodszentpáli patak szennyezésével kapcsolatos információk következtében a szakemberek ellenőrzést végeztek csütörtökön, a településen működő tejfeldolgozó egységnél.

Az üzem szennyvíztisztítójának a közvetlen környezetében lévő területen, illetve a patakmederben körülbelül 500 méteren szennyvíz kifolyásának a nyomait állapítottak meg. A tejfeldolgozó ennek ellenére nem jelentette a szennyezést a hatóságok felé.

A megállapított törvényszegésekért a biztosok 50 000 lejes pénzbírsággal sújtották a vállalat vezetőségét és határidős feladatokat szabtak az érintett területek helyreállítására, valamint javasolni fogják a környezetvédelmi működési engedély felfüggesztését a Hargita Megyei Környezetvédelmi Ügynökségnél – olvasható a közleményben.

HN-információ

: an accessible web community