2021. június 18, péntek.
Hirdetéscustom_html_banner1

Megállapodást sürget a RJSz

Ülésezett a Román Jégkorong Szövetség Szövetségi Büró testülete, amely során a szeptemberi hónapra nem gördítenek akadályt a HSC Csíkszereda és a Brassói Corona elé, és elnapolják azokat a román bajnoki mérkőzéseket, amelyek ütköznek a MOL Liga-programmal. De megegyezést sürgetnek a magyar szövetséggel, ellenben nincs tovább pardon.

Ideiglenesen, egy hónapra, megoldódott a HSC Csíkszereda és a Brassói Corona problémája és nem gördít akadályt a Román Jégkorong Szövetség (RJSZ) útjukba. Szeptemberben elnapolják a román bajnoki meccseket, hogy ne ütközzenek azok a MOL Liga programjával. Mindkét félnek két meccset kellett elmozgatni. A HSC-nek a Gyergyószentmiklósi Progymmal, míg Brassónak a Bukaresti Steauával lett volna páros mérkőzése. Mindez Szövetségi Büró ülésen dőlt el.
Az RJSZ a további együttműködést attól teszi függővé, hogy szeptember végéig a magyar féllel megnyugtatóan rendeződik-e a MOL Liga-szerződés. Az RJSZ határozott igénye, amit Covaliu elnök korábban már el is mondott, hogy a magyar és a román fél egyenlő legyen, egyenrangú rendezőként és döntéshozóként vegyen részt a nemzetközi ligában.
A MOL Ligához kapcsolódó további információk, hogy a Brassói Corona egy újabb játékost igazolt. Ezúttal Balázs Zsombor személyében. A gyergyószentmikló­si születésű, 21 esztendős játékos csatár, akit viszont hátvéd poszton szeretnének játszatni. A sportoló eddig még nem játszott felnőttcsapatban, csak utánpótlás-találkozókon lépett jégre a DHK mezében.
Az átigazolás mellett az elmúlt napokban három MOL ligás csapat is pályára lépett felkészülési meccseken. A Miskolci DVTK hatalmas pofonba szaladt bele Bártfán. A Fehérvár Ljubljanában, míg az Újpest Léván nyert.
Felkészülési meccsek: HC46 Bardejov (SVK-2., Bártfa) – DVTK Jegesmedvék 7–1 (3–1, 3–0, 1–0), Slavija Ljubljana – Fehérvár (MOL) 0–4 (0–2, 0–2, 0–0), HK Levice (SVK-3., Léva) – Újpesti TE 1–3 (1–1, 0–1, 0–1).

HN-összeállítás

Kapcsolódó cikkek:

Megnyitották a Csíki Székely Múzeum legújabb kiállítását

Lányok, asszonyok Nagy Imre művészetében – ezzel a címmel nyílt meg péntek este a Csíki Székely Múzeum legújabb időszakos tárlata. Gyarmati Zsolt múzeumigazgató köszöntőjében...

Áramkiesés több településen

Villanyáram nélkül maradt 45 fogyasztó a Csíkszentgyörgy községhez tartozó Egerszéken. Az áramkiesést egy fa okozta, amely az erős szél és esőzés következtében rádőlt a...

Csökkent a foglalkoztatottak aránya az első negyedévben

Az idei első negyedévben 60,8 százalékra csökkent a munkaképes korú, azaz a 15 és 64 év közötti lakosság foglalkoztatási aránya az előző negyedévben jegyzett...

Legfrissebb