Még van értelme pályázni a Start-Up Nation programnál

Fotó: illusztráció/Freepik.com

Arra bátorítja Nicolae Ciucă a hazai és a határon túl élő romániai állampolgárokat, hogy a Start-Up Nation program nyújtotta lehetőségeket kihasználva indítsanak vállalkozást Romániában.

A miniszterelnök pénteken a Facebook-oldalán emlékeztetett arra, hogy a külföldön élő román állampolgárok számára elkülönítettek egy keretet a Start-Up Nation programban, és 200 ezer lej vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak közülük azok, akik Romániában alapítanának céget.

Nicolae Ciucă a bejegyzésében kifejtette: a kis- és közepes vállalkozások létrehozásának és fejlesztésének ösztönzése, gazdasági teljesítményük javítása és új munkahelyek teremtése mellett a kormány célja az innováció és a vállalkozói képzés támogatása is.

A miniszterelnök közlése szerint eddig több mint négyezer pályázat érkezett az illetékes minisztériumhoz a Start-Up Nation programra, és reméli, hogy a számuk gyarapodni fog. Hozzátette, hogy a beruházások ösztönzése érdekében a kormány a program jelenleg 520 millió lejes költségvetésének kiegészítésére készül, ugyanakkor figyelmeztetett arra, hogy a pályázatok leadásának határideje 2022. szeptember elseje.

Agerpres

: an accessible web community