Még több iskolában zajlik kettes besorolás szerint az oktatás hétfőtől

ILLUSZTRÁCIÓ

Két községben piros, míg 22 településen sárga forgatókönyv szerint folytatódik az oktatás hétfőtől – derül ki a Hargita Megyei Vészhelyzeti Bizottság által közölt adatokból, amelyeket a kormánymegbízotti hivatal juttatott el szerkesztőségünkbe.

Sárga forgatókönyv szerint, azaz a végzős, valamint az elemi osztályok diákjainak személyes jelenlétével tartják meg jövő héttől az órákat Tusnádfürdőn, Borszéken, Csíkkarcfalván, Csíkszentgyörgyön, Korondon, Felsőboldogfalván, Szépvízen, Galócáson, Farkaslakán, Csíkmadarason, Homoródalmáson, Csíkszeredában, Székelyudvarhelyen, Gyimesközéplokon, Nagygalambfalván, Parajdon, Románandrásfalván, Salamáson, Várhegyen, Maroshévízen, Tölgyesen és Varságon.

Ezen a héten egyébként még csak 153, míg azt megelőzően 105 intézmény diákjai tanultak részben online rendszerben, a következő héttől már 239-re nőtt ezen iskolák száma.

A bizottság döntése értelmében pedig Oklándon és Csíkszentkirályon, vagyis kilenc iskolában piros forgatókönyv lép életbe. E szerint csak az elemis és a végzős osztályok járnak be az iskolákban, ám közülük is csak az osztály 50 százaléka, a többiek otthonról, számítógépen, tableten kapcsolódnak be az oktatásba.

Az elmúlt 24 órában Hargita megyében 30 új koronavírusos fertőzést mutattak ki, 20 személyt pedig gyógyultnak nyilvánítottak. A napi fertőzési ráta 1,08 ezrelék.

Márk Boglárka