Még idén aszfaltoznak

Egyszerre tizenkét utcát javítanak Gyergyószárhegyen. Ha az időjárás is engedi, még idén elterítik az első aszfaltrétegeket is.

Előkészítő munkák zajlanak tizenkét utcában Gyer­gyó­szárhegy, hamarosan korszerűsítik őket. A munkások fölszedték a régi rétegeket, már elkészült az alap, tömörítették, most a sáncokat építik, és az ígéretek szerint egy hét múlva rátérnek az aszfaltozásra.

– Párhuzamosan mind a tizenkét utcában elkezdte a kivitelező cég az előkészítő munkálatokat, szeretné, ha azonos ütemben haladnának mindenhol, ezért több csoporttal dolgozik. Az aszfaltozásnál pedig majd egymás után burkolják az utcákat – ismertette a munkálat szakaszait Danguly Ervin, Gyergyószárhegy polgármestere.

Lévén, hogy a községben gyakran előfordul árvíz, nagy hangsúlyt fektettek a kellő mennyiségű vízáteresz kialakítására a megújuló utcákban. A leginkább veszélyeztetett szakaszokon betonozott sáncok, átereszek épültek, illetve megjavították vagy kicserélték a hidakat

Az útjavítási munkálatokat augusztus közepén kezdte el a gyer­gyóalfalvi Hamerlemn Kft. A teljes munka elvégzésének határideje 2021 júniusa. A nagymértékű útfelújításra még 2017-ben pályázott a község vezetése, az Európai Uniótól nyerte el a támogatást a 6 és fél kilométernyi útszakasz korszerűsítésére. Egy sikertelen közbeszerzési eljárás miatt megnyúlt a kivitelezési idő. A projekt teljes értéke 7 millió lej, ebből 2 és fél millió a község önrésze. 


Képalá: