Még fogadják az érdeklődőket

0
245

Még szűk egy hétig jelentkezhetnek a gazdák a Hargita Megyei Mezőgazdasági Igazgatóság téli hónapokat felölelő általános állattenyésztési tanfolyamára. A 360 órás felkészítő-sorozat december 2-án indul.


Akkreditált általános állattenyésztési tanfolyamot indít a Hargita Megyei Mezőgazdasági Igazgatóság. A felkészítők december 2-ától kezdődnek, és – amennyiben az előzetes ütemtervet tartani tudják – a tanfolyam 2021. május 15-én a részt vevő gazdálkodók záróvizsgájával fejeződik be.

A tanfolyam II. fokozatú, azaz 360 órás, amiből 120 óra elméleti, a fennmaradó 240 óra pedig gyakorlati, farmlátogatásokkal egybekötött felkészítőt tartalmaz. A sikeresen vizsgázó gazdák a munkaügyi hivatal uniós szinten elismert diplomáját vehetik át.

A Hargita Megyei Igazgatóság állattenyésztési képzésére azok jelentkezhetnek, akik betöltötték már a 16. életévüket. A beiratkozáshoz a személyazonossági igazolvány másolatára, hölgyek esetében – amennyiben a névváltoztatás miatt indokolt – a házassági levél másolatára, az utolsó iskolai végzettséget igazoló diploma másolatára, illetve a jelentkezés helyszínén kitölthető beiratkozási formanyomtatványra van szükség. A tanfolyam 400 lejbe kerül, ami viszont két részletben is befizethetnek a résztvevők.

Jelentkezni és további információkért érdeklődni a Hargita Megyei Mezőgazdasági Igazgatóság csíkszeredai, megyeházán levő 245-ös irodájában Szakáli Gézánál vagy a 0723–916864-es telefonszámon lehet. Az ud­var­helyszéki gazdák részvételi szándékukat az intézet székelyudvarhelyi, Rákóczi Ferenc út 84. szám alatt működő irodájában, Bölöni Ferencnek jelezhetik, akit a 0740–075844-es telefonszámon is elérhetnek. A Gyergyó vidéki érdeklődők hívását a szakigazgatóság térségi képviseletében Romfeld Zsolt a 0744–523797-es telefonszámon várja.HN-információ