2021. április 15, csütörtök.
Hirdetéscustom_html_banner1

Második helyen zárt Brassóban mindkét csíki ralipáros

Összetettben pontszerzés, géposztályban második, illetve kategória-második és harmadik hely – röviden így jellemezhető a két csíkszeredai páros teljesítménye a Brassó Ralin. A csíki ralisok új autókkal kezdték el az idényt, a bajnokság második futamán elért eredményeik pedig a vártnál jobbak lettek.

Kiismerni az autót, a versenyt pedig befejezni – ezt jelölte meg célul a Csató Roland és Csikós Sándor, illetve a Teslovan Adrian és Cseh Vajk Imre páros is a Brassó Ralit megelőzően, ehhez képest mindkét páros dobogón zárt kategóriájában, illetve géposztályában. A két csíki ralipáros a szezont nyitó Kovászna Téli Ralin nem indult, és az idényt a barcasági versennyel kezdték el, tavalyi versenygépüket lecserélték, így számukra új autókkal álltak rajthoz a hétvégi versenyen: Teslovanék a Citroën DS3 R3T Maxot Mitsubishi Lancer EVO 10-re, míg Csatóék a Suzuki Ignis Sportot Dacia Sanderóra cserélték. Jónak bizonyult a választás.

Jól sikerült a randi
– Nagyszerűen sikerült a verseny, csupa pozitív élménnyel tértünk haza. Olyan volt számunkra a Brassó Rali, mint amikor megismerkedsz egy jó csajjal, elviszed randizni, és azon minden összejön. Mi a teszten ismertük meg a Mitsubishit, Brassóban elvittük randizni, a verseny végén meg dobogós helyen zártunk – foglalta össze a barcasági versenyt Cseh Vajk Imre. A navigátor elmondta, volt egy pont, ahol kissé megijedtek, de a problémát megoldották. – Az első szelektív előtt beragadt a kézifék, de sikerült fellazítani, igaz, dolgoztunk vele egy kis időt. Innentől viszont a kézifékrásegítés elmaradt, ez főleg a hajtűkanyarokban hiányzott – mondta Teslovan Adrian. A pilóta hozzátette, a télen kiszórt csúszásgátlók ezúttal fordítva hatottak, ugyanis a versenyautók nagyon csúsztak ezen a kavicsos-homokos anyagon. – Már az első szelektív után éreztük, hogy jól megy a kocsi, a harmadik szakasz után már kategóriánkban a második helyen álltunk. Ugyan éreztük, hogy Andrei Gârtofant nem tudjuk legyőzni, Rareș Tomiță és közöttünk ment a harc a második helyért, végül ők a hatodik szelektíven megpördültek és hétperces hátrányban értek célba, így az utolsó két szelektív számunkra biztonságos autózást jelentett – nyilatkozta Teslovan.
A csíki páros végül összetettben a nyolcadik, az RC2N géposztályban pedig a második helyen ért célba, az elért eredmény pedig jobb, mint amire korábban számítottak. – Nekünk a Brassó Rali volt az első versenyünk a Mitsubishivel, az előttünk végző páros harmadik idényét kezdi, a mögöttünk zárók pedig öt-hat szezont mentek már a géposztályban, így jóval tapasztaltabbak az összkerék-meghajtású autók terén. Ezekhez mérten elégedettek vagyunk a helyezésünkkel, remélem, a következő randi még jobban sikerül számunkra a Mitsubishivel, pláne, hogy ezúttal hazai pályán leszünk – mondta Cseh Vajk Imre.

Helycsere két kategóriában az utolsó gyorson
Tanulni és célba érni – ez volt a Csató Roland és Csikós Sándor páros célja is a Brassó Ralin. A pilóta szerint tanulni még kell, a célt pedig a barcasági versenyen elérték, pedig nem minden ment úgy, ahogyan várták. – Tavaly erőforrás szempontjából a mezőny leggyengébb autójával mentünk, a Suzuki Ignis Sport és a Dacia Sandero között viszont nemcsak a motortérben van nagy különbség, hanem a menetdinamikában is. Tavaly a Iași Ralin már kipróbáltuk a Sanderót, de immár a második verseny után is úgy érzem, még tanulnunk kell az autót – mondta Csató Roland. Az első szelektívet a Dacia-kupában a harmadik helyen zárták, ám azt követően visszaestek a hatodik helyre, innen viszont megkezdték sikeres kapaszkodásukat, és az utolsó előtti szelektív után már a harmadikok voltak. – Az utolsó szakaszon viszont húsz másodperccel voltunk jobbak az addig második Supuran Victornál, így helyet cseréltünk, ezzel önmagunknak is meglepetést okoztunk – mondta a csíki pilóta. Mivel a Dacia-kupa mellett a junior kategóriában is egymással harcoltak a harmadik helyért, így az utolsó szelektíven mindkét kategóriában előre léptek, így márkakupában a második, a fiatalok között a harmadik helyen zárt a Csató–Csikós páros.

Brassó Rali, eredmények
Összetett: 1. Simone Tempestini (Skoda Fabia R5), 2. Bogdan Marișca (Ford Fiesta R5), 3. Sebastian Barbu, 4. Adrian Răspopa (mindketten Skoda Fabia R5), 5. Dan Gârtofan (Skoda Fabia Rally2), 6. Bogdan Cuzma (Skoda Fabia R5), 7. Andrei Gârtofan (Subaru Impreza N15), 8. Teslovan Adrian / Cseh Vajk Imre (Mitsubishi Lancer EVO 10), 9. Răzvan Trișnevschi (Mitsubishia Lancer EVO 9), 10. Cristian Timișică (Mitsubishi Lancer EVO 10).
Az RC2 géposztályt Tempestini, az RC2N-et Andrei Gârtofan, az RC4-et Maior Norbert (Citroën DS3 R3T Max), az RC5-öt Radu Necula (Suzuki Swift Sport), az N11-et Soós István (Mitsubishi Lancer EVO 9), az N12-t Simon Teodor Ionuț (Seat Ibiza Cupra) nyerte. Az elsőkerék-meghajtású autók kategóriájában a Maior testvérpár, a kezdőknél Biró Antal (Suzuki Swift Sport), a junioroknál Sugár Cristian (Suzuki Swift Sport), a Suzuki-kupában Radu Necula, a Dacia-kupában Dragoș Popa (Dacia Sandero) volt a leggyorsabb.
A bajnokság következő futama a Hargita Rali, amelyet május 6-án és 7-én tartanak

Kopacz Gyula

Kapcsolódó cikkek:

Több mint 5,3 millió EU-állampolgár kért tartós brit letelepedési engedélyt

A brit belügyminisztérium csütörtökön ismertetett adatai szerint meghaladta az 5,3 milliót azoknak az EU-állampolgároknak a száma, akik tartós letelepedési engedélyért folyamodtak a brit hatóságokhoz. Nagy-Britannia...

Már csak a belsőépítészeti munka van hátra a borszéki wellnessben

Hargita Megye Tanácsa kiírta a közbeszerzést a borszéki wellnessközpont belsőépítészeti munkálataira. Erről az előrelépésről a helyszínen tájékoztatott élő bejelentkezésben Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának...

Videó – Hargita és Maros megye közös turisztikai standja Parajdon

Átadták a Visit Hargita és Visit Maros közös turisztikai standját a Parajdi Sóbányában. A részleteket a helyszínen tartott sajtótájékoztatón ismertették a jelenlévők: Borboly Csaba,...

Legfrissebb