2021. április 16, péntek.
Hirdetéscustom_html_banner1

Második helyen telel a Szejke SK

Tordán kezdődött el a szezon a férfi kézilabda-bajnokság C csoportjában, ahol a Székelyudvarhelyi Szejke SK is érdekelt. Az udvarhelyi csapat a hétvégi buboréktornán három összecsapáson lépett pályára.

Hosszas várakozás után rajtolt el hétvégén a férfi kézilabda másodosztályú bajnokság, amelyben a Székelyudvarhelyi Szejke SK is érdekelt. A Sipos Lóránt által felkészített udvarhelyi csapat a tordai buboréktornán a házigazda Potaissa II-vel, a Kolozsvári U-val és zárásként a Temesvári Polival mérte össze erejét.

Nyitásként a jól összeszokott Tordai Potaissa II volt az ellenfél, akikkel szemben jól indított a Szejke SK, ám a mérkőzés előrehaladtával visszaesett a teljesítményük, és a házigazdák kezdték diktálni a tempót. Rendre náluk volt a vezetés, igaz, minimálisnak volt mondható, hogy a félidőt végül döntetlennel zárják. A második félidőre felrázta csapatát Sipos, és sikerült három-négy gólos előnyt kovácsolni, amelyet a találkozó végéig meg is tartottak.

Másnap a két évvel ezelőtt még első ligában szereplő Kolozsvári U volt az ellenfél. A Szejke ekkor is jobban kezdett, de hullámvölgybe kerültek. Sem a támadások, sem a védekezés nem akart összeállni, és ezt a fiatal kolozsvári csapat kihasználta. Öt góllal mentek a szünetre. A második felvonásra megváltozott a Szejke játéka. Sőt az 55. percben már a vezetés is megvolt, de ekkor újabb pontatlanságok jöttek a játékba, amelyek végzetesek voltak, így vereség lett a vége.

A zárónapon a Temesvári Poli volt az ellenfél. Az első félidőben még partiban volt a bánsági alakulat, de a második 30 percre valósággal bedarálta ellenfelét az udvarhelyi alakulat. A kétgólos hátrányból végül kilencgólos győzelem született.

A Székelyudvarhelyi Szejke 6 ponttal zárta a tordai tornát és a második helyen várhatja a folytatást a Segesvári VSK mögött. A román szövetség döntése értelmében három további ilyen teremtornára kerül sor az alapszakasz során. A második, négyfordulós turné 2021. január 21. és 24. között lesz, a harmadik február 19–21-én, a negyedik (szintén négyfordulós) pedig március 18. és 21. között.

A hétvégi tornán a nyolc csapatból hét jelent meg. A Nagybányai Kézilabda Akadémia nem jelent meg, így minden meccsét 10–0 arányban veszítette el.Darvas Attila

Kapcsolódó cikkek:

Nem tudták megmenteni a Békénybe esett kislány életét

A kórházban sem tudták megmenteni annak a gyergyószentmiklósi kislánynak az életét, aki ma a Békény-patakba esett. Az alig hétéves gyermeket Gyergyószentmiklós és Gyergyóalfalu között...

A „magyar” zászlókat kell eltávolítani a székelyudvarhelyi polgármester irodájából

A Bukaresti Táblabíróság szerdán kimondott jogerős ítélete értelmében el kell távolítani a piros-fehér-zöld zászlókat a székelyudvarhelyi városháza polgármesteri irodájából, tanácsterméből és valamennyi helyről, ahol...

Őrző-védő cég segítségével szorítanák vissza a kukázást Csíkszeredában

Csíkszeredában ezután őrző-védő cég segít a kukázás visszaszorításában, és arra kérik a lakosságot: legyen partner e törekvésben – írja szerkesztőségünkben eljuttatott közös közleményében a...

Legfrissebb