Másfélmilliónál is többen lépték át a határt a hosszú hétvégén

Illusztráció

Több mint másfélmillió román és külföldi állampolgár lépte át Románia államhatárát mintegy 380 ezer járművel augusztus 12–15. között – tájékoztatott kedden a határrendészet.

A közlemény szerint a hosszú hétvégén a legforgalmasabbak a román–magyar határátkelők voltak, amelyeken összesen közel 600 ezer személy jelentkezett ki- és belépőoldalon ellenőrzésre. A nagylaki autópálya-határátkelőt mintegy 350 ezren lépték át.

A három nap alatt 71 illegális cselekedetet állapítottak meg a határrendészek, ebből 40 bűncselekmény, 31 kihágás volt. Emellett 109 900 lej értékű árut koboztak el különböző okokból a határátkelőkön a hatóságok.

Ugyanakkor nem engedtek be az országba 32 külföldi állampolgárt, mert nem tettek eleget a belépési feltételeknek, 44 román állampolgárt pedig a törvényi előírásokra hivatkozva, különböző okokból nem engedtek ki Romániából.

Hétfőn 12 958 ukrán állampolgár érkezett Romániába, 0,2 százalékkal több, mint az előző napon. Idén február 10-től hétfő éjfélig 1 951 167 ukrán állampolgár lépett be az országba – közölte a hatóság.

Agerpres

: an accessible web community