Március 15-e alkalmából üzentek a magyaroknak az ország vezetői

illusztrció

A magyar nemzeti ünnep, március 15-e alkalmából üzent a Romániában élő magyar közösségnek Klaus Johannis államfő és Florin Cîţu miniszterelnök.

Az államfő üzenetében megemlítette a romániai magyar kisebbség és politikusainak jelentős hozzájárulását az ország európai integrációjában, a demokratikus értékek visszaszerzésében, valamint abban, hogy társadalmunk az emberi jogok tiszteletére és a kisebbségek védelmére épüljön. Iohannis szerint: a COVID-19 járvány elleni szolidáris küzdelem bizonyíték arra, hogy a románok és magyarok képesek közösen gyümölcsözővé tenni nagyszerű emberi tulajdonságaikat.
,,A nemzetek közötti harmónia kialakítása révén erős és virágzó társadalmat fogunk tudni kialakítani, amelyben a romániai magyar kisebbségnek megvan a helye és figyelemreméltó hozzájárulása” – üzeni az államfő a magyar nemzeti ünnepen.

Florin Cîţu üzenetében a békés együttélést, a kulturális sokszínűséget és az ország közös fejlesztését hangsúlyozta. ‘Ma a Romániában élő magyar közösséget ünnepeljük, de a békés együttélést is, amelyet az elmúlt évtizedekben fejlesztettünk ki. Március 15-e egy jó alkalom arra, hogy a jövő felé forduljunk. Itt az ideje, hogy megalapozzunk egy közös jövőt, hogy közösen fejlesszük ezt az országot. Meggyőződésem, hogy csak együtt teremthetjük meg azt az országot, amelyben élni szeretnénk…Kedves magyar nemzetiségű polgártársaim, ünnepük alkalmából a legjobbakat kívánom Önöknek. Isten éltessen minden romániai magyart!’ – olvasható Florin Cîţu ünnepi üzenetében.

HN információ/Agerpres