Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem: Várják a gazdák adományait

Búzaadomány a rászorulóknak

Idén is csatlakozik Hargita megye a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem programhoz. Hargita, Kovászna, illetve Maros megyében is a Székelyföldi Gazdaszervezetek Egyesülete (SZGE) bonyolítja le az adományok gyűjtését, ezeket később pedig rászorulóknak juttatják el.

Idén is csatlakozott Hargita, Kovászna és Maros megye a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem programhoz, amely révén különböző gyűjtőpontokban várják a gazdák adományát. Ebben az évben is a Székelyföldi Gazdaszervezetek Egyesülete (SZGE) bonyolítja le az adományok gyűjtését, ezeket később pedig rászorulóknak juttatják el. A felállított gyűjtőpontoknál elsősorban terményeket – legyen az búza, krumpli, répa vagy hagyma – várnak, de szívesen fogadják a pénzadományt is. A gyűjtőpontokon 8 és 16 óra között lehet átadni az adományokat, emellett pedig gyűjtőnapokat is szerveznek a térségek különböző pontjain. A felajánlott adományokat az ősz folyamán várják a Székelyföldi Gazdaszervezetek Egyesületének munkatársai.
Kászonaltízen, illetve Csíkkozmáson a polgármesteri hivatalokban várják az adományokat, a kapcsolattarto személy pedig Barta Gellért falugazdász. Akik a csíkszentsimoni polgármesteri hivatalnál és a Csíkszentgyörgy 563-as szám alatt szeretnék átadni adományukat, Gál Attila falugazdászt kell felkeresniük. Csík­szentdomokoson a tűzoltószertárnál található a gyűjtőpont, ahol az adományokat László Csongor falugazdász veszi át. Szépvízen a Szentmihály út 15-ös szám alatt Szabó Ákos, Székelyszentléleken a Gordon Prod Kft. farmján Sinka Arnold, valamint Székely­keresz­túron az Acatel kazánháznál Hatos György veszi át az adományokat. Nem utolsósorban Gyergyóremetén, Gyer­gyó­dit­róban, Gyergyóújfaluban és Gyer­gyó­kilyénfalván a kapcsolattartó személy Ferencz Csibi Loránd falugazdász.
A három székelyföldi megyében eddig összesen több mint 17 ezer kilogramm búza gyűlt össze, több mint százötven gazda adományaként.

Szilágyi Dalma-Orsolya