2021. június 18, péntek.
Hirdetéscustom_html_banner1

Magyar siker

Két magyarországi siker is született az autósportban a hétvégén. Botka Dávid a rali Európa-bajnokság csehországi futamán remekelt, míg Tassi Róbert a román hegyibajnokságban lett kategória-első.

[dropcap]J[/dropcap]ól szerepeltek a magyarországi és a román ralisok az elmúlt hétvégén. Csehországban rendezték a hétvégén a rali Európa-bajnokság hetedik futamát. A viadalon a Filip Alexandru és Bogdan Iancu román páros is részt vett egy Renault Clio R3 Acces versenygéppel, a kettős összetettben a 38., az ERC3-ban a 7., az RC3 géposztályban pedig a 3. helyen zártak.

A magyar Botka Dávid (Mitsubishi Lancer EVO9 R4) összetettben a 11. helyen zárt, ám megnyerte az ERC2 kategóriát, így összesen 38 pontot szerzett. Botka az ERC2-ben a második helyen áll 155 ponttal, őt a cseh Vojtech Stajf előzi meg 167 ponttal. A kontinensbajnokságból még három – a ciprusi, a görög és a svájci – futam van hátra.
A Barum Czech Rally Zlín pontszerzői: összetett: 1. Jan Ko­pecký (Škoda Fabia R5), 2. Václav Pech jun (Mini Cooper S2000 1.6T), 3. Kajetan Kajetanowicz, 4. Alekszej Lukjanuk (mindketten Ford Fiesta R5), 5. Pável Valoušek jun, 6. Jan Černý Jan (mindketten Škoda Fabia S2000), 7. Craig Breen (Peugeot 208 T16), 8. Hermen Kobus (Škoda Fabia R5), 9.Miroslav Jakeš (Citroën DS3 R5), 10. Jan Jelínek Jan (Škoda Fabia S2000), 11. Botka Dávid (Mitsubishi Lancer EVO9 R4). Az állás: 1. Kajetanowicz 159 pont, 2. Breen 136 p., 3. Lukjanuk 105 p.

Cél a Hargita
A magyarországi, ám Székelyföldön élő Tassi Róbert az idén májusban ült először versenyautóban, és már két kategóriagyőzelemmel rendelkezik a román hegyibajnokságban. Az egykori ralipilóta – most a hazai szakszövetség rali szakági vezetőségének tagja és a Hargita Rali főszervezője –, Ferencz Csaba által edzett Tassi a májusi Alba Motor Challenge viadalon vett részt először a román hegyibajnokságban, az N1-es géposztályban pedig győzelemmel mutatkozott be egy Suzuki Swift Sporttal. Tassi a hétvégi, Keresztváron rendezett hegyibajnoki futamon újra győzött az N1-es géposztályban, szeptember 19-én és 20-án pedig a Câmpulung Muscel mellett sorra kerülő viadalon is elindul. Tassi Róbert célja az idei Hargita Ralin való szereplés, a viadalra október 9-én és 10-én kerül sor Székelyudvarhely környékén.

HN-információ

Kapcsolódó cikkek:

Érvénytelenítették a közszolgálati média ideiglenes vezetőinek kinevezését

Érvénytelenítette az alkotmánybíróság csütörtökön a közszolgálati rádió és televízió ideiglenes vezetőinek kinevezéséről szóló parlamenti határozatokat, amelyek ellen az ellenzéki Szociáldemokrata Párt (PSD) emelt óvást. A...

Kétezernél több embert oltottak be a háziorvosok

Több mint kétezer személyt oltottak be Hargita megye háziorvosi rendelőiben, amióta megnyílt erre a lehetőség – írja közleményében a prefektusi hivatal. A Johnson&Johnson egydózisú...

Új családtámogatási rendszert javasol az RMDSZ

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) új családtámogatási rendszert dolgoz ki és terjeszt legkésőbb az év végéig a kormánykoalíció elé. Ennek az új támogatási...

Legfrissebb