2021. június 24, csütörtök.
Hirdetéscustom_html_banner1

Magyar érmek

Négy úszódöntőt rendeztek tegnap Kazanyban a vizes világbajnokságon, amely két számában volt magyar érdekelt. Sőt mindketten érmet is szereztek. Hosszú Katinka igazolta bombaformáját, és világcsúcsot úszva szerzett aranyérmet, míg Cseh László 50 m pillangón szerzett bronzérmet. Ő is rekorder lett.

[dropcap]N[/dropcap]agyszerűen alakult a kazanyi vizes világbajnokság hétfő délutánja a magyar úszók számára. Előbb Cseh László az 50 méteres férfi pillangó úszásban holtversenyben a harmadik helyen zárt, így a hetedik vb-jén is érmet szerzett – első úszóként! Cseh rosszul kapta el a rajtot, de a végére nagyon erős tempót diktált, aminek köszönhetően bejött a harmadik helyre.
Cseh Laci bravúrja után Hosszú Katinkáért lehetett izgulni. De nem volt miért. Katinka parádés versenyzéssel, új világcsúccsal (2:06.12 perc) nyert aranyérmet 200 vegyesen. A szám címvédőjeként rajtkőre álló Hosszú rögtön az elején az élre állt, s már nem is adta át a vezetést senkinek. Több mint két másodpercet vert a második helyen célba érő japánra. A magyarok eddig egy arany-, egy ezüst- és egy bronzérmet szereztek.

Vízben a pólósok
A magyar női vízilabda-válogatott 10–7-re legyőzte Kanadát a kazanyi vizes vébén a 9–12. helyért vívott rájátszásában. Merész András csapata Brazíliával csap össze a 9. helyért, holnap 12.10-től.
Eldőlt az is, hogy a magyar férfiválogatott a negyeddöntőben Olaszország ellen kell felvegye a harcot, miután a taljánok a középdöntőben simán, 8–2-re, győzték le Kanadát. A találkozót ma 20.10 órától rendezik.

Kapcsolódó cikkek:

Otthon a jövőnek: hivatalosan is felavatták a farkaslaki Tündérkert Napköziotthont

Ünnepelni gyűlt össze Farkaslaka lakossága, kicsik és nagyok egyaránt, ugyanis ma délután hivatalosan is átadták a Tündérkert nevet viselő napköziotthont. Az újonnan épült oktatási intézményben...

Tűz ütött ki Balánbányán: egy szoba teljesen kiégett

Tűz ütött ki szerdán kora reggel egy balánbányai lakóépületben. A ház tulajdonosa, egy 77 éves beteg, idős nő könnyebb kéz- és arcsérülést szenvedett.  A...

Újjáépítik a csíkborzsovai kultúrotthont

A Fejlesztési, Közigazgatási és Közmunkálatokért felelős szaktárca 5,1 millió lejt ítélt oda Csíkborzsova művelődési házának felújítására – jelentette be Cseke Attila. „Az RMDSZ kormányzati szerepvállalása...

Legfrissebb