2021. április 19, hétfő.
Hirdetéscustom_html_banner1

Magyar csoportelsőség

Véget ért a labdarúgó Nemzetek Ligája második szezonja, amely végén a magyar válogatott Törökországot legyőzve a csoportelső lett a B divízió 3. csoportjában és feljutott a legjobb 16 alakulat közé. A románok döntetlent játszottak Észak-Írország ellen és harmadikok lettek, ám így is jobb kalapból várhatják a világbajnoki csoportbeosztás sorsolását.

A magyar labdarúgó-válogatott megnyerte csoportját a Nemzetek Ligája másodosztályát jelentő B divízióban, és feljutott az élvonalba, mivel szerdán az utolsó, hatodik fordulóban 2–0-s győzelmet aratott a török csapat felett, míg az eddig éllovas oroszok kikaptak Szerbiában. Marco Rossi szövetségi kapitány csapata Sigér Dávid találatával szerzett vezetést az 57. percben, a végeredményt pedig a csereként beálló Varga Kevin állította be a hosszabbításban. Mindkét gólszerzőnek ez volt az első találata a címeres mezben.

A jövő évi Európa-bajnokságra kijutott magyarok, akik immár hat találkozó óta veretlenek, a csoportelsőséggel feljutottak a Nemzetek Ligája élvonalába – köszönhetően annak is, hogy a csoport másik meccsén Szerbia 5–0-ra verte Oroszországot –, egyúttal akár világbajnoki pótselejtezős helyhez is juthatnak, de ez csak a vb-selejtezők jövő novemberi zárásakor derül ki.

A románok csoportja is érdekesen alakult az utolsó fordulóra. Miután szerda kora este kiderült, hogy az UEFA döntése értelmében Románia játék nélkül megkapta a Norvégia elleni vasárnap elmaradt NL-meccs három pontját, az utolsó forduló előtt csak az volt biztos, hogy Észak-Írország zár a csoport 4. helyén, s az osztrákok ellen teljesen új csapattal kiálló norvégoknak marad még esélyük a kvartett első helyének elhódítására. Ehhez pedig a győzelem jelentette az egyetlen utat, és nagyon sokáig úgy tűnt, hogy ezt Ghayas Zahid 61. percben szerzett góljával sikerül is kiharcolni, és az északiak feljutnak az A-ligába. A ráadás utolsó másodperceiben azonban kétségbeesett kontra végén Adrian Grbic elé került a labda, ő meg 14 méterről jobbal a bal alsóba lőtt, a csoport élére röpítve az osztrák válogatottat. A csoport másik meccsén Észak-Írország megszerezte második pontját: hazai pályán 1–1-re végzett Romániával.

Külön kalapba kerültek

A Nemzetek Ligája szerdai zárónapja után kialakult a labdarúgó-világbajnokság selejtezőinek kalapbeosztása. Korábban úgy nézett ki, hogy Magyarország és Románia egyaránt a harmadik kalapban lesz a sorsolás előtt. Ám ez végül borult köszönhetően a Szerbia – Oroszország (5–0) találkozónak. Az orosz vereség és a román döntetlen eredményeképpen a két válogatott helyet cserélt: Románia felkerült a 2. kalapba, míg Oroszország lecsúszott a 3.-ba.

Ez pedig az is eredményezheti, hogy a december 7-ei világbajnoki selejtezőcsoport sorsoláson Románia és Magyarország akár egy csoportba is kerülhet. 

Kalapok a világbajnoki selejtezőre

1. kalap: Belgium, Franciaország, Anglia, Portugália, Spanyolország, Olaszország, Horvátország, Dánia, Németország, Hollandia.
2. kalap: Svájc, Wales, Lengyelország, Svédország, Ausztria, Ukrajna, Szerbia, Törökország, Szlovákia, Románia.
3. kalap: Oroszország, Magyarország, Írország, Csehország, Norvégia, Észak-Írország, Izland, Skócia, Görögország, Finnország.
4. kalap: Bosznia-Hercegovina, Szlovénia, Montenegró, Észak-Macedónia, Albánia, Bulgária, Izrael, Fehéroroszország, Grúzia, Luxemburg.
5. kalap: Örményország, Ciprus, Feröer, Azerbajdzsán, Észtország, Koszovó, Kazahsztán, Litvánia, Lettország, Andorra.
6. kalap: Málta, Moldova, Liechtenstein, Gibraltár, San Marino.HN-információ

Kapcsolódó cikkek:

Több mint 40 birkát pusztított el a medve Nyikómalomfalván

Újabb medvetámadás történt Farkaslaka községben, ezúttal Nyikómalomfalva határában. A közbirtokosság juhaira támadt egy anyamedve két bocsával a vasárnapról hétfőre virradó éjszaka, és több mint...

Csapadékos marad az idő, de melegszik a levegő

Változékony, hőmérsékleti szempontból ingadozó, csapadékos időre számíthatunk a következő két hétben – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) április 19-e és május 2-a...

Para Pista

– Malvin, mielőtt egy férfiről megállapítod, hogy ronda, jusson eszedbe, hogy ő nem szokott sminkelni!

Legfrissebb