Ma sok helyen nem lesz gáz, fűtés és meleg víz

Újabb utcákat kötnek rá az új gázvezetékre, a szolgáltatáskiesés több mint 5500 háztartást érint. A Tábor és Bethlen lakótelep, illetve a környék lakosságának ma nem lesz könnyű napja.

Ismét egy nagy rendszer cseréjével készült el a gázvállalat, amelyet ma csatlakoztatnak a város gázvezeték-hálózatához. A Tábor és Bethlen lakótelepek, a körülöttük lévő városrészek mintegy 40 utcáját érint a munkálat, amelyet 8–18 óra között végez el a szolgáltató. A polgármesteri hivatal Facebook-oldalán, honlapján olvasható a részletes értesítő, ugyanakkor az érintett utcákban írásos tájékoztatót függesztettek ki az épületekre. Kérik, hogy ma reggel a fogyasztók zárják el a gázcsapot, hogy a rendszer ne teljen meg levegővel, és késő délutánig tartsák zárva. Amennyiben valahol probléma adódik a szolgáltatás újraindulását követően, a 0800 800 928-as zöldszámon lehet jelezni. A szolgáltatáskiesés pontosan 5581 fogyasztót érint, és ami fontos: az említett városrészekben a gáz elzárása miatt szünetel a fűtés- és melegvíz-szolgáltatás is – tudtuk meg a városgazdálkodási vállalatnál.

Székelyudvarhelyen tavaly májusban fogtak hozzá a gázhálózat nagyszabású felújításához, abban az évben összesen 18,4 kilométernyi vezetéket cseréltek újra – közölte a gázvállalattól kapott adatok alapján a polgármesteri hivatal sajtószóvivője. Zörgő Noémi elmondta, hogy jelen pillanatban is több munkaponton folyamatban van a csere, de ezeket biztosan csak jövőre fejezik be. Idén összesen 22,6 kilométer hosszúságban végezték el a modernizálást, és további 18,8 kilométer folyamatban, ebből ebből 12,6 km már a földben van, a bekötéseket végzik, majd sorra rá is csatlakoztatják az épületeket a városi hálózatra.Asztalos Ágnes