2021, március 8, hétfő.
Hirdetéscustom_html_banner1

Lezárult a hokiszezon: Nem hirdetnek bajnokot

Döntött a Román Jégkorong Szövetség a 2019/2020-as idényről, amely értelmében lezártnak tekintik azt és mindössze két korosztályban hirdetnek bajnokot. Utóbbiak között nincs ott a felnőtt férfi és női bajnokság sem.

 

Mihály Ákos újoncként nagyot lépett előre

A koronavírus terjedése okán a Román Jégkorong Szövetség már hetekkel korábban bejelentette, hogy március 31-ig befagyasztja a jégkorong-bajnokság küzdelmeit. Időközben viszont életbe lépett a szükségállapot, amely április 16-ig van hatályban. E hírnek is köszönhetően minden csapat elengedte a légiósait, hogy családjukkal együtt vészelhessék át a világjárványt.
A Román Jégkorong Szövetség (RJSZ) mai döntése így nem volt meglepő, miszerint a 2019/2020-as idényt teljes mértékben lezárják. A furcsaság viszont az, hogy nem hirdetnek bajnokot. Ez felveti azt a kérdést, hogy a 2020/2021-es idényben mely csapat fog indulni a Kontinentális-kupában? Vagy a RJSZ nem kíván csapatot delegálni Európa második legrangosabb kupasorozatába?
Az alapszakasz első helyén, a félbeszakítás előtt a Galaci VSK állt a Csíkszeredai Sportklub, a Gyergyói HK, a Brassói Corona, a Bukaresti Steaua, a Sapientia U23 és a Sportul Studențesc előtt.
A romániai jégkorongbajnokságban legutóbb 1948-ban nem hirdettek bajnokot, ám akkor meg sem rendezték a kiírást. Ugyancsak eredményhirdetés nélkül ért véget a női pontvadászat, illetve az U20-as kiírás is.
Az U18-asok és az U16-osok között a jelenlegi tabella számít a végeredmények a szakszövetség döntésének értelmében. A 2019–2020-as szezon végén tehát U18-ban bajnok az ISK Csíkszereda, U16-ban pedig a Felcsík SK.

Mihály Ákos lehet a legjobb fiatal
Az Erste Bank Eishockey Liga (EBEL) a havi győztesek közül választja ki az idei év legjobb fiatal jégkorongozóját. A szavazás április 2-án, éjfélig tart.
A szurkolók, a Servus TV szakértői, valamint a válogatott edzők szavazatai mind egyharmad arányban számítanak majd a végeredménybe, pontegyenlőség esetén azonban a szurkolói szavazás rangsorol a hat fiatal között. A mezőnyben ketten a Red Bull Salzburg (Lukas Schreier, Paul Huber) együttesét képviselik, rajtuk kívül Daniel Obersteiner (KAC), valamint Benjamin Lan­zin­ger (EC Panaceo VSV) van ott a jelöltek között. A Hydro Fehérvár AV19 két játékosa, Szita Donát, október hónap legjobbja, valamint Mihály Ákos, a novemberi győztes száll versenybe az év legjobb fiatalja címért, amit idén az 1998-ban vagy később születettek között hirdettek meg – írja a fehervarav19.hu.
Amint fentebb is olvasható, a Fehérvár AV19 két játékost is „ad”. A 22 éves Szita Donát a 2019/2020-as szezonban – a liga közleménye szerint – a Hydro Fehérvár AV19 egyik alapemberévé nőtte ki magát. 17 pontjával (8 gól, 9 assziszt) legjobb szezonját produkálta az EBEL-ben.
A 20 esztendős, csíkszeredai születésű Mihály Ákost a fehérváriak feltörekvő tehetségeként mutatja be a liga közleménye. A támadó, aki október végén szerepelt először az osztrák bázisú bajnokságban, novemberben lett a hónap legjobb játékosa. A játékos 25 EBEL-mérkőzésen lépett pályára és hat pontot szerzett. Az EBEL mellett párhuzamosan szerepelt az Erste Ligában is, ahol 28 meccsen 21 pontot termelt. Újabb remek idényének köszönhetően – a tavalyi szezonban az Erste Ligában kiérdemelte a legjobb újoncnak járó Kósa-kupát – természetesen újfent meghívót kapott a magyar felnőtt válogatottba is.
Szavazni az EBEL hivatalos oldalán lehet a www.erstebankliga.at oldalon.

Darvas Attila

Kapcsolódó cikkek:

Már nem kötik korhatárhoz az AstraZeneca vakcinájára való jogosultságot

Megszűnik hazánkban az AstraZeneca oltóanyagára vonatkozó korosztályi korlátozás – erről döntött hétfőn a COVID-19 elleni oltáskampányt koordináló országos bizottság (CNCAV). A CNCAV sajtóközleményben tájékoztat, hogy...

Újabb óvintézkedések bevezetését tervezik?

Vlad Voiculescu egészségügyi miniszter úgy nyilatkozott hétfőn a parlamentben, hogy a SARS-CoV-2 vírussal történt megfertőződések számának növekedése miatt a hatóságok nem zárják ki újabb...

Március 15.: visszafogottan, de szívből ünnepel Csíkszereda

A járványügyi megszorításokra való tekintettel idén sem tömegrendezvény formájában, hanem elsősorban a szívünkben ünnepelve emlékezhetünk meg Csíkszeredában az 1848-as magyar forradalom kitörésének évfordulóján, március...

Legfrissebb