Lépésről lépésre építkezik Rossi

Tusványos egyik legjobban várt vendége volt Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi ka­pi­tá­nya. A tegnapi beszélgetésen kiderült, hogy az olasz szakember szerződése 2025-ig szól a nemzeti tizenegy élén, és a csapat játékával szeretne a lehető legtöbb örömet szerezni a szurkolóknak.

Kicsinek bizonyult a Bu­zán­szky Jenőről el­ne­ve­zett sportterasz rendezvényterem tegnap Tus­vá­nyo­son. A délutáni program során Marco Rossira, „a varázslóra”, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányára több százan voltak kíváncsiak.
A Szöllősi György által vezetett beszélgetésben a szakember elmondta, tusnádfürdői látogatása előtt meglátogatta a csíksomlyói kegytemplomot. Mint elmondta: tudta, hogy Románia azon részére érkezik, ahol sokat szorítanak a magyar válogatott sikeréért és nagy a magyar összetartozás. Ugyanezt korábban Dunaszerdahelyen is átélte – tette hozzá.
A szövetségi kapitány felidézte, hogy nagyapjának és édesapjának köszönheti a labdarúgás szeretetét. Mint megosztotta: a nagypapája a Torino mellett a Budapesti Honvéd csapatának és az Aranycsapatnak szurkolt. Mint Marco Rossi fogalmazott, bizonyára nem tudják felülmúlni az akkori válogatottat, ám azt gondolja, az angliai 4-0-s győzelemmel beírták magukat a futballtörténelembe, és emlékezni fognak az emberek a játékosokra is.
A labdarúgó-válogatott célkitűzéseiről elmondta: céljuk a Nemzetek Ligája legmagasabb osztályában való bent maradás, személyesen pedig kitöltené a 2025-ig szóló szerződését. Szakmai példaképeként Rossi megemlítette Mircea Lucescut, ugyanakkor egykori csapattársáról, George Hagiról is elismerően nyilatkozott.
– Lépésről lépésre építkezünk, először az A ligás tagság megtartása az első cél, majd a kijutás a következő Európa-bajnokságra, és meglátjuk, összejön-e majd a vébé. Meccsről meccsre fejlődve el lehet érni szép eredményeket. A feladatunk, hogy boldoggá tegyük a szurkolókat, akiknek őszinte üzenetei érintettek meg az angliai győzelem után is leginkább – fogalmazott az olasz mester.
A szakembert a beszélgetés végén egy 9-es számú Székelyföld válogatott mezzel ajándékozta meg Jakab Zoltán, a Székelyudvarhelyi Futsal Klub vezetője. Marco Rossi erdélyi programját Sepsiszentgyörgyön folytatta, ahol tegnap este Gera Zoltán társaságában tekintette meg a Sepsi OSK Olimpija Ljubljana elleni mérkőzését.

Farkas Endre

: an accessible web community