2021. május 11, kedd.
Hirdetéscustom_html_banner1

Lenullázták a Sportklubot: Brassóban dől el a bajnoki cím sorsa

Gólszegény meccsen a Csíkszeredai Sportklub kénytelen volt kapitulálni a sokkal fegyelmezettebben és pontosabban játszó Brassói Coronával szemben. Holnap este lesz döntés a bajnoki cím sorsáról.

Csíki szempontból fájdalmas vereséget követően a román jégkorongbajnokság döntőjében negyedszerre is egymásnak esett a Csíkszeredai Sportklub és a Brassói Corona a Vákár Lajos Műjégpályán. A mérkőzést megelőzően összesítésben továbbra is 2–1-re vezetett a Sportklub az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcban.
A hétfő esti mérkőzést követően a felek nagyon keményen álltak bele a mérkőzésbe, természetesen ellentétes szándékkal. A kék-fehérek ezúttal is azzal a tudattal korcsolyázhattak ki a jégre, hogy amennyiben győznek, bajnoki címet ünnepelhetnek. A Brassói Corona viszont lélektani előnyben játszhatott az egy nappal korábbi győzelmet követően, ám azzal a tudattal, hogy egy vesztes meccs esetén véget ér számukra az idény, és ezüstérmesek lesznek, itt is. A Corona késélen táncolva pedig határozottabban játszott az első percektől. Többször igyekeztek bevenni Szamankov ketrecét, sikertelenül. A hatodik percben előbb Taratuhin, majd rögtön utána Rokaly Norbert ült ki a büntetőpadra a csíki oldalon. A kettős előnyt pedig nagyon gyorsan kihasználta a Brassó. Tranca Dani volt eredményes, aki gyakorlatilag az üres kapuba kellett betaláljon. A folytatásban sok volt az indulat a jégen. A játékosok rendre megtalálták egymást, de a Corona taktikásabb volt és nem utolsósorban harcosabb. A hajrára sikerült a hazaiaknak fölénybe kerülni, de Polc rendre a helyén volt.
A második felvonás hazai áthúzódó előnnyel indult, és a Sportklub nagyon közel járt a gólhoz, de Combs ütőjében maradt az egyenlítő találat. A folytatásra a Brassó játszotta azt a játékot, amely számára kedvező volt, vagyis alaposan tördelte a játékot és a megszerzett előnyének megtartására törekedett. A kék-fehérek bármennyire próbálkoztak, nem sikerült feltörniük a rést. A Corona gyakorlatilag négy emberrel védekezett rendre a saját harmadában, akik ritka esetben hagyták el a saját harmadukat. Szűkítették a területeket és védték a kapusukat. A kék-fehéreknek egy esélyük volt a gólszerzésre: egy egyéni villanás. Ez a második felvonásban nem jött össze.
A zárófelvonásra sokat nem változott a játék képe: a Sportklub kapart, a brassóiak pedig tökéletesen védekeztek, a kapuban pedig Polc magabiztos volt továbbra is. Az 51. percben ritka jeleneteknek lehettünk szemtanúi. Késleltetett kiállítás volt, és Szamankov érthető módon lekorcsolyázott. A csapattárs hátra tett korongja viszont pontatlan volt, és az üresen maradt kapuban kötött ki. A gólt pedig annak a Klempának ítélték, aki épp a kiállítás sorsára jutott. Ekkor gyakorlatilag eldőlt a meccs sorsa, bár Jason Morgan megpróbálkozott a kapuslehozatallal. Ez pedig visszafelé sült el: Valchar volt eredményes.
A döntő párharc így nem ért véget. A mindent eldöntő ötödik mérkőzésre holnap este 18.30-tól kerül sor Brassóban. A győztes egyben bajnoki címet is ünnepelhet.

 

Román bajnokság, döntő, 4. mérkőzés
Csíkszeredai Sportklub – Brassói Corona 0–3 (0–1, 0–0, 0–2)
Gólszerzők: Tranca Daniel (7.), Tomas Klempa (51.), Radim Valchar (59.).
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó árharc állása: 2–2.

Darvas Attila

Kapcsolódó cikkek:

Azonnali tanácsülés: főként a járványhelyzet biztosítására szavaztak meg összegeket

Kedden online azonnali tanácsülésen szavazott meg összegeket a járványhelyzet biztosítására, valamint a székelyudvarhelyi Orbán Balázs Általános Iskola tornatermének építésére Hargita Megye Tanácsa. Az ülés azonnali...

Videó – Hargita magazin 2021. május 11.

Mai műsorunk fő témája a Hargita megyében elindított mélyszegénység-konzultáció, de összefoglalót láthatnak Radu Székely államtitkár látogatásáról, a folyamatosan fejlődő Gyergyóremetéről, valamint egy ajándékba kapott...

Vakcinaútlevél: az EU jóváhagyta a román modellt

Románia a Speciális Távközlési Szolgálat(STS) támogatásával vezeti be az unió országaiban szabad mozgást biztosító vakcina útleveleket. A szolgálat bejelentette: az EU szintjén működő műszaki...

Legfrissebb