2021. június 19, szombat.
Hirdetéscustom_html_banner1

Lenullázott válogatott

Harmadik mérkőzésén kategorikus vereséget szenvedett a romániai jégkorong-válogatott a házigazda Szlovéniától a Ljubljanában zajló hatcsapatos felkészülési tornán. Az öt kapott gól ellenére a Csíkszeredai Sportklub kapusát, Adorján Örst választották a mérkőzés legjobbjának.

Egy szoros vereséggel és egy szoros győzelemmel kezdte meg a romániai jégkorong-válogatott a Szlovéniában zajló Beat Covid19 nemzetközi tornát. Előbb Franciaországtól 3–2-re kaptak ki, majd Ukrajnát 3–2 gyűrték le a ljubljanai Hala Tivoliban zajló „mini-világbajnokságon”.
A Julius Pénzes által dirigált romániai válogatott harmadjára a házigazda szlovénokkal találkozott. Fodor Csanádék az első felvonásban még tartani tudták magukat, és Adorján Örsnek is hála „csak” 1–0-t mutatott az eredményjelző. A folytatásban is nagy volt a házigazdák fölénye, és ez további két-két gólban jelentkezett.
A szlovénok nagyon simán húzták be a győzelmet, ám érdekesség, hogy az öt kapott gól ellenére a mérkőzés legjobbjának Adorján Örsöt választották, aki nem kevesebb mint 52 lövést kapott.
A romániai válogatott ma Ausztriával meccsel, majd holnap Lengyelország ellen lép pályára.

Finn játékossal erősítettek
Az Ferencváros-Telekom bejelentette Juhani Tamminen leigazolását. A 32 éves finn center pályafutása zömét hazája másodosztályú bajnokságában, a Mestisben töltötte, 2017-ben bekerült a liga all star csapatába, ezek után két szezon erejéig a topligás Ilvesben, Sebők Balázs új csapatában hokizott, ahol 99 alapszakaszmeccsen 13 gólt lőtt és 23 gólpasszt osztott ki, míg a rájátszás 7 találkozóján 2 asszisztot jegyzett. Ezt követően Dornbirnba igazolt, a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt idényben 50 mérkőzésen 8+14 pontig jutott az EBEL-ben. Az elmúlt szezonban ismét mestises volt, 30 összecsapáson 7+18 pontot gyűjtött.

Darvas Attila

Kapcsolódó cikkek:

Megnyitották a Csíki Székely Múzeum legújabb kiállítását

Lányok, asszonyok Nagy Imre művészetében – ezzel a címmel nyílt meg péntek este a Csíki Székely Múzeum legújabb időszakos tárlata. Gyarmati Zsolt múzeumigazgató köszöntőjében...

Áramkiesés több településen

Villanyáram nélkül maradt 45 fogyasztó a Csíkszentgyörgy községhez tartozó Egerszéken. Az áramkiesést egy fa okozta, amely az erős szél és esőzés következtében rádőlt a...

Csökkent a foglalkoztatottak aránya az első negyedévben

Az idei első negyedévben 60,8 százalékra csökkent a munkaképes korú, azaz a 15 és 64 év közötti lakosság foglalkoztatási aránya az előző negyedévben jegyzett...

Legfrissebb