Kuzmanoszki visszatér Udvarhelyre

Kuzmanoszki gólt szerez a Dinamo ellen. Azok a boldog, szép napok Fotó: SZKC/archív

A napi edzések mellett felkészülési mérkőzésekkel készül a Bölények Ligája névre keresztelt román férfi élvonalbeli kézilabda-bajnokság augusztus 27-i rajtjára a Székelyudvarhelyi VSK. Árulják az új idényre szóló bérleteket, és visszatér egy régi közönségkedvenc is.

Múlt héten előbb a másodosztályban szereplő Fogarasi VSK ellen játszott felkészülési mérkőzést hazai pályán az élvonalba négy év után visszatérő udvarhelyi kézilabdacsapat, a gólzáporos mérkőzésen egygólos hazai siker született. Sipos Lóránt gárdája a hétvégén Vaslui-on vendégszerepelt, ahol a kétnapos torna első mérkőzésén 32–25 (15–12) arányú vereséget szenvedett a házigazdáktól. A VSK legeredményesebb játékosa Csibi Hunor volt 7 találattal, de betalált Katona Tamás (4), Putnoky Szabolcs, Fekete Róbert és Ferenczi Botond (3-3), Jobb Lőrinc, Kónya Hunor, Angelo Tăuțean, Vuk Milosevics és Hadnagy Lóránt is (1-1). A gólt is szerző Jobb mellett a kapuban szerepet kapott Varó és Orbán, illetve pályára lépett Dedu, Tófalvi, Csíki és Claudio Ramos is.
A kisdöntőben 10–5-ös első félidő után 25–22-es udvarhelyi győzelem született, igaz, az ellenfél a másodosztályú Vidombák volt, mely a második játékrészben többször is vezetett. Dedu 6, Ferenczi 4, Ramos, Csibi és Milosevics 3-3, Kónya 2, Tăuțean, Fekete, Katona és Tófalvi 1-1 gólt tett hozzá a sikerhez.
A VSK-t egyébként ma mutatják be a szurkolók előtt, a 18.30-kor kezdődő udvarhelyi mérkőzésen a jobbára fiatal játékosokkal felálló északmacedón RK Szkopje lesz. Ezúttal ellenfélként tér vissza Székelyudvarhelyre a korábbi közönségkedvenc, az SZKC egykori csapatkapitánya, Goran Kuzmanoszki. Az udvarhelyi sikercsapat megszűnése után szülővárosa együttesében, a HC Prilepnél játszott, majd a Szkopje vezetőedzője lett, mellyel az élvonalban való bennmaradás a célja. „Két település neve számomra örökre bevésődött a szívembe: az egyik Prilep, ahol születtem és felnőttem, a másik pedig Székelyudvarhely, ahol eltöltöttem kézilabdázóként a legjobb éveim. Sok szép emlék kötődik a városhoz, az emberekhez, nagyon várom, hogy újból ott lehessek” – nyilatkozta a klub honlapjának Kuzmanoszki, akinek csapata holnap 17.30-kor is összecsap Udvarhellyel.

Árulják a bérleteket

A VSK hazai mérkőzéseire szóló szurkolói bérleteket mától lehet beszerezni a klub Vásártér utca 12. szám alatt, a Junior épületében található irodájában. A támogatói bérlet 500, a felnőttbérlet 250, a diák- és nyugdíjasbérlet pedig 150 lejbe kerül. Az ülőhelyre szóló bérlet a VSK összes hazai mérkőzésére érvényes, de tulajdonosa a másodosztályban induló udvarhelyi gárda találkozóit is megtekintheti. A kézilabdabarátok szeptember elején az első két hazai mérkőzésen máris két nagyágyú ellen szurkolhatnak: előbb a Tordai Potaissa, majd a Bukaresti Dinamo vendégszerepel Udvarhelyen.

 

Jakab Árpád

: an accessible web community