Hirdetés

Kuriózumok Csíkmadarason

Nemzetközi színvonalon is helytálló az általunk szervezett VI. Kertészeti szakmai napok és konferencia – mondta János Ferdinánd, a csíkmadarasi kertészet tulajdonosa a március 2. és 4. között szervezett kertészeti napok beharangozó csütörtöki sajtótájékoztatóján. A szakmai program részeként lesz gyümölcsfametsző képzés és ribizliborverseny is, amelynek díjkiosztóján a Ferencesek főztje című könyvben lévő receptek alapján főzött étkekkel kínálják a résztvevőket.

Bíró István
Becsült olvasási idő: 2 perc
Kuriózumok Csíkmadarason
János Ferdinánd a kertészeti napok programját ismertette Fotó: László F. Csaba

Immár hatodjára szervez kertészeti szakmai napokat és konferenciát a csíkmadarasi Garden Proiect kertészet és a Ribon Natúr Szövetkezet, illetve partnereik. Ahol a szakma találkozik jelmondatú rendezvény idei kiadására március 2. és 4. között várják az érdeklődőket. A csütörtöki sajtóeseményen János Ferdinánd kertészmérnök,  a kertészet tulajdonosa hangsúlyozta, rendezvényük Kárpát-medence szerte hiánypótló.
– Nemzetközi színvonalon is helytálló az általunk szervezett VI. Kertészeti szakmai napok és konferencia – mutatott rá János Ferdinánd.
A kertészeti konferencia első napjának témája a tájépítészet. A második napon a precíziós gyümölcstermesztésről, míg a harmadik és egyben utolsó napon a prémium és végtermékek előállításáról lesz szó. A rendezvénnyel egy időben Ferencz Lehel gyergyószentmiklósi kertészmérnök és Kosztka Ernő, a Magyar Kertépítők Országos Szövetségének elnöke gyümölcsfametsző kurzust tart.
– Főeseményünk a feketeribizlibor-verseny, amelyet tavaly a világon első alkalommal mi szerveztünk meg – mondta a kertészmérnök. Hozzátette: idén a minták leadásának határideje február 10-e. Tételenként három palackot szükséges leadni. A borokat hét neves borász, borbíró minősíti. A borverseny eredményhirdetése a kertészeti konferencia harmadik napján lesz. A díjkiosztón a Ferencesek főztje című könyvben lévő receptek alapján főzött étkekkel kínálják a résztvevőket. További részletek és információk a szervező kertészet közösségi-oldalán is olvashatók.

 

Kövessen a Facebookon!