Kupameccset játszik a Sportklub

Az Erste Liga és a román bajnokság után a kupát is elhódítanák a kék-fehérek | Fotó: Pál Zoltán

Hivatalosan is elkezdődik a héten a 2022/2023-as jégkorongidény, igaz, a múlt szezonból elmaradt meccset pótolnak. A Csíkszeredai Sportklub hazai pályán vívhatja ki a Román Kupa-döntőbe való jutást.

Két mérkőzés még nincs letudva a 2021/2022-es jégkorongidényből, amelyek pótlását e hétre tűzte ki a Román Jégkorong Szövetség. Mint ismert, a Román Kupa B csoportjában – Csíkszeredai Sportklub, Galaci VSK, Sapientia U23, Bukaresti Sportul Studențesc – még egy utolsó összecsapást nem tudtak le a felek, éspedig a Csíkszeredai Sportklub – Galaci VSK találkozót.
Mindkét csapat 6-6 ponttal áll a kvartettben, így az az alakulat, amely behúzza a győzelmet jogot szerez arra, hogy ott legyen a fináléban. A találkozót szerdán, szeptember 14-én, 18.30 órától rendezik Csíkszeredában.
A Csíkszeredai Sportklub tájékoztatása szerint a találkozó rendezése a szakszövetség égisze alatt zajlik, így a szezon előtt megvásárolt bérletek nem érvényesek. A belépők felnőtteknek 25, míg a gyerekek számára 10 lejbe kerülnek.
A sorozat fináléjára szintén Csíkszeredában kerül sor szeptember 17-én, szombaton, várhatóan 18.30 órától. A Csíkszeredai Sportklub – Galaci VSK párharc győztese az A csoport első helyezettjével a Bukaresti Steauával fog találkozni.
A Román Kupa lebonyolításával kapcsolatban nem egyértelmű, hogy mely játékosok nevezhetők, hiszen a kiírás szerint a csapatok azokat a sportolókat nevezhetik, akik a 2021/2022-es idényben érvényes leigazolással rendelkeztek, az adott csapathoz.
A Csíkszeredai Sportklubnál nem áll fenn az a kérdés, hogy ki tud-e állni az összecsapásra, hiszen a kék-fehérek szinte teljes egészében megtartották tavalyi keretüket. Másrészt a Galac, valamint a Steaua nagyobb léptékű keretmódosításokon esett át a nyáron. Kérdéses, hogy a kettős mércét bőven alkalmazó szakszövetség, hogyan fogja kezelni a jelenlegi helyzetet.
Mind a három, Román Kupában érdekelt csapat, több felkészülési mérkőzést letudott az előszezonban. A Csíkszeredai Sportklub előbb Csíkkarcfalván szoros meccsen nyert a Háromszéki Ágyúsok ellen, majd a Székelyföld Kupán meglepetésre kikapott a Steauától, hogy további két meccsét behúzza az Ágyúsok és a Sapientia ellen. A „bakák” a karcfalvi tornán további egy-egy győzelmet és vereséget könyvelhettek el. A Galac a Gyilkos-tó Kupán volt érdekelt, ahol két szoros meccset játszott. Előbb kikapott a házigazda Gyergyói HK-tól, majd két vállra fektették az Ágyúsokat.

Darvas Attila

: an accessible web community