Kulturális délután a Jézus-kápolnánál

Ünnep lesz a kápolnánál. Rendhagyó rendezvényt terveznek

A székelyudvarhelyi Humán Reform Alapítvány, a Szent Miklós Római Katolikus Plébániával és a Haáz Rezső Múzeummal karöltve augusztus 6-án, Urunk Színeváltozásának ünnepének tiszteletére kulturális délutánt szervez. Az esemény hagyományteremtő céllal jön létre, annak érdekében, hogy a Jézus-kápolna nagyobb figyelmet kapjon.

Ünnep lesz a kápolnánál. Rendhagyó rendezvényt terveznek
Ünnep lesz a kápolnánál. Rendhagyó rendezvényt terveznek

[dropcap]B[/dropcap]alla Ede-Zsolt, a Urunk Színeváltozása ünnepség szervezője szerint a Jézus-kápolna sokkal több figyelmet érdemel, mint amennyit kap az évi egy búcsú és a múzeumok éjszakája során. A kulturális élet pörgésébe szeretnék bevonni a kápolnát is.
– Mivel Jézus-kápolnáról van szó, egy Jézus-ünnepen méltónak tartottuk, hogy megszervezzük ezt a délutánt. Ez pontosan augusztus 6-án, Urunk Színeváltozásának napján lesz – emelte ki Balla Ede-Zsolt.
A program 17 órakor kezdődik ünnepi szentmisével. Jézus Szíve, Buda Vára – mondai hagyományunk szimbolikus üzenetei címmel Balla Ede-Zsolt tart előadást. Ez többek közt arról is szól, hogy milyen kapcsolat van a kápolna és a Budvár között, illetve miért is hívják a Kápolnát Jézus Szíve-kápolnának is. Íjászatbemutató után Kincses Kálmán lelkipásztor A magyar Szent Korona és az átváltozás címmel tart előadást, ugyanis a koronának is van egy üzenete, amely kifejezetten erre az ünnepre találó – mondta a szervező. Közös éneklés után a sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínház árnyjátékot mutat be Mátyás királlyá koronázása címmel. A program gyertyafényes órával ér véget: arra kérnek minden résztvevőt, hogy vigyen gyertyát és virágot a helyszínre.

Antalfi József

: an accessible web community