Krakkóból hozott aranyat Györgydeák Apor

Egyéniben nem akadt legyőzője Györgydeáknak | Fotó: krakow.pl

Győzelemmel zárta a krakkói teqballtornát Györgydeák Apor, aki férfi egyéniben bizonyult a legjobbnak. A női párosban brazil siker született, de a női egyéniben, férfi párosban és vegyes párosban is a magyarok lettek a bajnokok.

Szerdától szombatig küzdöttek a világ legjobb teqballosai a World Series-sorozat 100 000 dolláros összdíjazású krakkói tornáján, amely a férfi egyéniben a székelyudvarhelyi Györgydeák Apor győzelmével zárul. A Góbék Teqball Team játékosa párosban is közel került az éremhez, Ilyés Szabolccsal az oldalán bejutottak az elődöntőbe, ahol a kétszeres világbajnok Bányik Csabával és társa, Katz Balázs ellen három szettben maradtak alul, majd a kisdöntőben a szerbektől is vereséget szenvedtek.

Egyéniben azonban nem akadt legyőzője Györgydeáknak, aki két szettben győzött a lengyel Marek Pokwap, majd a magyar Cseri Soma ellen is. A legjobb nyolc között, szoros mérkőzésen a szintén magyar Katz Balázs ellen nyerve jutott az elődöntőbe, ahol a lengyel Adrian Duszakot sima, kétszettes mérkőzésen győzte le.
A torna döntőit már a szabad ég alatt, a Krakkó főterén kialakított pályán, mobil lelátók előtt rendezték, egyéniben a francia Julien Grondin várt Györgydeákra, aki ezúttal is legyőzhetetlennek bizonyult. Egy szoros (12–9) első szett után, a másodikat már simán, 12–4-re hozta, és ezzel a krakkói torna egyéni bajnoka lett a Góbék Teqball Team udvarhelyi játékosa.

A többi kategóriában tarolt a magyar küldöttség, egyedül a női párosban kellett beérjék egy ezüsttel és bronzzal, viszont a női egyéniben, a férfi párosban és a vegyes párosban is magyar győzelem született, az anyaországiak mérlege: három arany, három ezüst és két bronzérem.

Teqball World Series, Krakkó

Férfi egyéni: 1. Györgydeák Apor (Góbék), 2. Julien Grondin (francia), 3. Adrian Duszak (lengyel).
Női egyéni: 1. Ács Krisztina (magyar), 2. Rafaella Fontes (brazil), 3. Nagy Boglárka (magyar).
Férfi páros: 1. Banyik Csaba, Katz Balázs (magyar), 2. Blázsovics Ádám, Bakó Ádám (magyar), 3. Nikola Mitro, Bogdan Marojevics (szerb).
Női páros: 1. Rafaella Fontes, Natalia Guitler (brazil), 2. Janicsek Zsanett, Vasas Lea (magyar), 3. Ács Krisztina, Kota Gabriella (magyar).

Szász Csaba

: an accessible web community