Közúti baleset Csíkkozmáson

Fotó: ISU Harghita

Közúti baleset történt hétfő délután Csíkkozmás Tusnádfürdő felőli végén, egy teherszállító autó és egy kamion ütközött. Két áldozat a roncsok közé szorult, a Hargita megyei tűzoltók egy műszaki mentőosztaggal, egy szerkocsival és egy rohammentővel siettek a helyszínre.

A baleset két áldozatát kiemelték a roncsok közül és átadták a Hargita megyei mentőszolgálatnak – közölte lapunkkal a Hargita megyei katasztrófavédelmi felügyelőség.

Frissítés: A Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság később közölte: a rendőrséget délután fél négy körül értesítették a balesetről a 112-es sürgősségi hívószámon. A közlemény szerint a helyszínre érkező rendőrök megállapították, hogy a kisebb teherautót egy 43 éves Kovászna megyei férfi vezette az 578-as számú európai országúton. Épp Csíkszeredából haladt Tusnádfürdő irányában, amikor még egyelőre ismeretlen okokból ütközött a kamionnal, amelyet egy 52 éves férfi vezetett. A baleset következtében a kisebb teherautó sofőrje és utasa, egy 39 éves férfi megsérültek. A két sérültet a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházba szállították.

A rendőrség szerint a két sofőr közül egyik sem fogyasztott alkoholt. A nyomozást folytatják, hogy kiderítsék, mi volt a baleset oka, az ügyben büntetőeljárás indul gondatlanságból elkövetett testi sértésért.

HN-információ

: an accessible web community