Közösségi konzultáció a jövő évi költségvetésről

Közösségi konzultáció formájában vonják be a lakókat a döntéshozatalba Borszéken. A település közösségi oldalán elérhető felmérés kapcsán az önkormányzat arra kíváncsi, milyen beruházásokra, témakörökre és szakterületekre összpontosítanak a borszékiek a költségvetés megtervezésekor. A kérdőívek péntekig érhetők el; eddig több mint ötven válasz érkezett

Szeretnénk olyan fejlesztéseket végezni jövőre, amelyek a lakóknak is fontosak, ezért kérdőív formájában kérjük a véleményüket a költségvetési tételek fontosságának sorrendjéről. Több ilyen kérdőívet tervezünk az elkövetkezőkben, amelyeket döntéshozatalok előtt – akár egy-egy rendezvény szervezése kapcsán – „megbeszélünk” a lakókkal – mondta a közösségi kon­zultáció kapcsán Mik József pol­gármester.

A kérdőívben felsorolt, a költségvetés tervezésekor figyelembe vett tételek közül – turisztikai beruházások, oktatás, egészségügy, infrastruktúra, vállalkozások támogatása, szociális problémák kezelése, fiatalok támogatása valamint a mezőgazdaság – választhatták ki a lakók a számukra legfontosabbakat, valamint leírhatták, milyen beruházásokat végeznének el maximum 300 ezer lejes keretösszegből.

Az önkormányzat a 2021-es évben az oktatásra és az egészségügyre figyel elsődlegesen, valamint az alsóborszéki tömbházaknak és környéküknek a rendbetételét szeretné megvalósítani.

A Zimmethausen Szaklíceum teljes felújítására vonatkozó pályázatot nemsokára aláírjuk, az egészségház felújítása tavaszra befejeződik. Emellett elmaradt néhány tömbház hőszigetelése, ezeket akár önerőből is be tudjuk fejezni, a környékük rendbetétele is a tervek között szerepel. Borszéken nemcsak a turizmus, a szolgáltatások javítása is fontos – hangsúlyozta Mik József.

A fürdőváros a jövő évtől magasabb költségvetésből gazdálkodhat: az ásványvízilleték 45 százalékának helyben maradása plusz bevételi forrást jelent ezentúl.