Közösségi kártya a Harmopannál is

A Harmopan Rt. is csatlakozott a Közösségi Kártya programhoz, a kártyákat tegnaptól a pékség üzleteiben is lehet igényelni és használni. Használóik két százalék kedvezményben részesülnek a vásárlás során, és az összeg 1 százaléka a Zöld SzékelyFöld Egyesülethez kerül és közösségi ötletek, programok támogatására fordítják.

08_kozossegi_kartya

Szeptember 10-től a Merkúr áruházak mellett a Har­mo­pan-üzletekben is lehet használni a közösségi kártyát. Aki használja, két százalék kedvezményben részesül a Harmopan Rt. üzleteiben, az összeg egy százaléka pedig a Zöld SzékelyFöld Egyesülethez kerül, amelyből környezetvédelmi projekteket támogatnak pályázatok útján. A közösségi kártyát bármelyik Harmopan-üzletben lehet használni, többségükben beszerezhető is. Az igényléshez egy formanyomtatványt kell kitölteni. A kártya nem érvényes cigaretta és takarmány vásárlásakor, étkezési jeggyel történő fizetéskor, illetve abban az időszakban, amikor féláron lehet termékeket vásárolni a Harmopan-üzletekben.
– Azáltal, hogy a Harmopan Rt. bekerült a Közösségi Kártya programba, olyan egyesületekkel kerülünk kapcsolatba, amelyeket érdemes támogatni, hozzájárulunk a környezet fejlesztéséhez. Közösen szeretnénk a helyiek figyelmét felhívni a társadalmi problémákra, és szeretnénk érzékennyé tenni őket ezek felvállalására és folyamatos támogatására – mondta Somodi Kinga, a Harmopan Rt. marketingmenedzsere. Bejelentette, a kártya használói között szeptember–október időszakban havonta három darab 150 lej értékű Harmopan és Merkúr ajándékcsomagot sorsolnak ki.
A Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány 2009-ben indította el a Közösségi Kártya programot Székelyudvarhelyen, amelyhez Csíkszereda két évvel később csatlakozott a Zöld SzékelyFöld Egyesület irányításával. Az eddigi évek során több mint 8000 kártyát igényeltek, ebből kb. 2500 személy aktívan használja a Merkúr áruházakban. A Zöld SzékelyFöld Egyesület a közösségi kártya után begyűjtött összegből a négy év alatt 24 közösségi projektet támogatott több mint 110 000 lej értékben. A programok során kiadványokat adtak ki, több helyszínen zöldövezetek újultak meg, városszerte kerékpártartókat és ruhabegyűjtő edényeket helyeztek el. Jelenleg is két helyen zöldövezet felújítása folyik. Az egyesület elnöke, Csonta László abban bízik, hogy a Harmopan Rt. csatlakozásával a begyűjtött összeg legalább duplájára növekedik, és így évente több pályázatot is sikerül majd kiírni.

Györffy Ibolya