Közérdekű és személyes

Gyergyóalfalvi fiatalok csoportja indította útjára az Alfalu online webes felületet, hogy információkkal, személyes hangvételű írásokkal lássák el a lakosságot, valamelyest enyhítve a helyi televízióműsorok és a képújság megszűnése okozta hiányérzetet. 

Nem fogjuk tudni helyettesíteni a helyi televízióműsorokat, de nagyon fontosnak tartottuk az emberekkel való kapcsolattartás újraindítását valamilyen formában, kiemelni azt, hogy nincsenek magukra, megkapják a legfontosabb információkat, közérdekű és kulturális híreket – vázolta röviden a weboldal elindításának célját György Botond, az Alfalvi Fiatalokért Egyesület elnöke.

Az Alfalu online néhány napja kezdte el működését: interjúk, személyes hangvételű írások, ünnepváró témák kerültek fel eddig. A kezdeményezők fontosnak tartják, hogy az elszármazott gyergyóalfalviak is részesüljenek a községben történő eseményekből, ünnepekből.

Blogszerű profilt tervezünk a weboldalnak, személyes hangvétellel, de természetesen közérdekű információk, közlemények is megjelennek majd. Szeretnénk megszólítani a civil szervezeteket, együttműködni az önkormányzattal, kapcsolatban lenni az iskolával, egyházzal is. Hosszú távon videóanyagokat, élő közvetítéseket is tervezünk – beszélt elképzeléseikről György Botond.

A honlap működtetőinek csapata már körvonalazódik: az egyesület tagjain kívül civil szervezeteket, diákokat is megszólítanak, hogy írásaikkal színesítsék a falu online felületét. Jelenleg azon dolgoznak, hogy a honlapon lehessen létrehozni saját bejegyzéseket, így hirdetések, gyászjelentők is megjelenhetnek, hiszen ezek közlésére is nagy az igény a képújság megszűnése miatt. 

A webes felületet önkéntes alapon működteti az egyesület: egy olyan teret hoznak létre, ahol a falu történései elérhetőek lesznek az elkövetkezőkben. Gyergyóalfaluban tizenkét évig működött saját műsorokat gyártó helyi televízió, ugyancsak a közösség iránti elkötelezettségből: tevékenysége 2018 végén szűnt meg.