Középületeket újítanak fel a fürdővárosban

HN-információ

Elkezdődött a borszéki polgármesteri hivatal uniós alapokból történő energetikai felújítása, emellett az egészségháznál, valamint a közösségi házzá alakuló 49-es villánál is teljes körű tatarozási munkálatok vannak folyamatban. 


A Regionális Operatív Program (POR) keretében nyert több mint egymillió lejes összköltségvetésű pályázat által a polgármesteri hivatal energetikai felújítása történik meg.
– Az épület külső szigetelését, a nyílászárók cseréjét, a tetőtéri elemek felújítását és a tetőtér, valamint az alagsor szigetelését végezzük el a pályázat által. Minden lámpatestet LED-panelre cserélünk a költséghatékonyság eléréséért, a melegvíz-szolgáltatást pedig napelemes rendszer fogja biztosítani. A pályázati összegen túl saját költségvetésből az épület teljes belső felújítását is megvalósítjuk – közölte érdeklődésünkre Mik József polgármester.Az elképzelések szerint az épület földszinti részén fogadóteret alakítanak ki, ahol egyablakos ügyintézés révén igyekeznek gyors és hatékony módszert kialakítani a lakosság fogadására. 
A felújítás idejére, október 19-től az ügyfélfogadó irodák a kultúrházba költöztek, az adminisztrációs irodák pedig a hivatal épületének hátsó részében kaptak helyet.
A fürdővárosban több középület felújítása is folyamatban van: az egészségháznál az Országos Településfejlesztési Program (PNDL) keretében végeznek teljes külső és belső felújítást. A projekt részeként egy liftház is épül a mozgáskorlátozott személyek közlekedésének megkönnyítése érdekében.
Az elöljáró elmondta: a külső munkálatok már befejeződtek, várhatóan a belső terek is elkészülnek november végéig, tavaszra pedig a liftház megépítését tervezik.
Jó ütemben halad a 49-es villa felújítása is a fürdővárosban: a műemlékké nyilvánított, 1920-ban épült villa teljes körű tatarozása mellett uniós alapokból az új rendeltetés kialakítását is megvalósítják. A megújult villa kulturális, oktatási és turisztikai tevékenységeknek ad majd helyet: jelenleg a nyílászárók szerelését végzik, a téli hónapokban pedig a belső terek felújítása következik. 
Kedvező fejleményekről számolt be Borszék polgármestere a Regionális Operatív Program (POR) keretében benyújtott integrált pályázat kapcsán: átment minden alkalmassági szűrőn a projekt, több mint hetven ponttal, így várhatóan még az idén aláírják a finanszírozási szerződést.
Amint arról már korábban beszámoltunk, a mintegy hétmillió eurós uniós finanszírozás által új ingatlanok építése, több középület felújítása, az úthálózat bővítése és a közterek modernizálása válik lehetségessé Borszéken. 


Hirdetés

Kövessen a Facebookon!