2021. május 7, péntek.
Hirdetéscustom_html_banner1

Közepes ellenfelek

Kisorsolták a 2018-as labdarúgó-világbajnokság csoportjait Szentpéterváron. Ezúttal nem kerültek azonos csoportba a románok és a magyarok. Mindkét együttes kőkeményen meg kell küzdjön a továbbjutásért. A magyarok legnagyobb ellenfele Portugália és Svájc, míg a románoké Dánia, Lengyelország és Montenegró.

[dropcap]S[/dropcap]zombaton, Szentpéterváron sorsolták ki a 2018-as labdarúgó-világbajnokság európai selejtezőcsoportjait. A sorsoláson az 52 európai válogatottat hét hat- és két ötcsapatos csoportba sorsolták. A kilenc csoportgyőztes kijut a 2018-as vb-re, míg a nyolc legjobb csoportmásodik – úgy, hogy a hat együttest számláló csoportok esetében az utolsók elleni párharcokat nem veszik figyelembe – pótselejtezőt játszik a maradék négy kiadó helyért.
A hat kiemelési kalapot a júliusi FIFA-világranglista alapján állították össze, a magyar válogatott a harmadikból, míg a románok az elsőből várták a sorsolást. A magyarok az elsőből a portugálokat, a másodikból pedig a svájciakat kapták, míg az alacsonyabban rangsorolt együttesek közül az aktuális Eb-selejtezős sorozatban is ellenfél feröeriek, valamint a lettek és az andorraiak lettek riválisok.
A román válogatott valamivel nehezebb csoportba került, hiszen míg a magyarok csak két komolyabb ellenfelet kaptak, addig a románok Dánia és Lengyelország mellé megkapták Montenegrót is.
Azt már korábban eldöntötték, hogy a televíziós közvetítési jogok miatt Anglia, Franciaország, Németország, Olaszország, Spanyolország és Hollandia válogatottja csakis hatcsapatos csoportban szerepelhet. A feszült politikai helyzet miatt Azerbajdzsán és Örményország nem kerülhetett azonos csoportba. Az európai selejtezők hivatalosan 2016. szeptember 4-én rajtolnak.

Íme a csoportok
A csoport: Luxemburg, Fe­hér­oroszország, Bulgária, Svédország, Franciaország, Hollandia.
B csoport: Andorra, Lettország, Feröer-szigetek, Magyarország, Svájc, Portugália.
C csoport: San Marino, Azerbajdzsán, Norvégia, Észak-Írország, Csehország, Németország.
D csoport: Grúzia, Moldova, Írország, Szerbia, Ausztria, Wales.
E csoport: Kazahsztán, Örményország, Montenegró, Lengyelország, Dánia, Románia.
F csoport: Málta, Litvánia, Szlovénia, Skócia, Szlovákia, Anglia.
G csoport: Lichtenstein, Macedónia, Izrael, Albánia, Olaszország, Spanyolország.
H csoport: Ciprus, Észtország, Görögország, Bosznia-Hercegovina, Belgium.
I csoport: Finnország, Törökország, Ukrajna, Izland, Horvátország.

Kapcsolódó cikkek:

Új lemez – új dimenzió

Megjelent az Ineffable zenekar második albuma, amelynek címe New Dimension. A 2016-ban alakult, fiatalokból álló, csíki zenekar kezdetben helyi, kis kávézókban lépett fel, majd...

Az erdélyi magyar iskolák kevésbé zsúfoltak és jobban felszereltek, mint a romániai átlag

Az Erdélystat.ro portál az Országos Statisztikai Intézet (INS) iskolai infrastruktúrára vonatkozó, a 2018-2019-es tanévben végzett felmérésének és a magyar iskolákban végzett saját 2019-es felmérésének...

Csupán negyvenezer nyugdíjas kap üdülési utalványt idén

Románia mintegy ötmillió nyugdíjasából csak negyvenezren kapnak üdülőjegyet valamely fürdőhelyiségbe 2021-ben – jelentette be szerdán a Fürdőturisztikai Munkáltatói Szövetség (OPTB) elnöke. Nicu Rădulescu azt mondta:...

Legfrissebb