2021. június 17, csütörtök.
Hirdetéscustom_html_banner1

Közel a negyvenhez a nevezők száma: Tévében is követhető lesz a hegyiverseny

Első alkalommal közvetít élőben hazai országos tévécsatorna Hargita megyei autóversenyt – jelentették be tegnap a Harghita Hill Climb Challenge szervezői. Az esemény közösségi oldalán a délelőtti edzések és a délutáni futamok is követhetők lesznek, a három versenyfutamot pedig a Look Sport 3 is élőben adja. A nevezés tegnap késő este zárult, az előzetes információk alapján több mint harminc autó fog küzdeni szombaton a Hegy Királya címért.

Óriási érdeklődés övezi a Harghita Hill Climb
Challenge-t, a hargita-fürdői autós hegyibajnoki futamra tegnap délig harminchárom nevezést jegyeztek a szervezők, ám a lista az esti órákig bővülhetett még, hiszen hivatalosan akkor járt le az iratkozás. Nem csupán a versenyzők, hanem a hazai sportsajtó figyelmét is felkeltette a verseny, így nem csupán az esemény közösségi oldalán, hanem egy országos sportcsatornán is élőben lehet majd nézni a futamokat.
– Hargita megyéből először közvetít élőben autóversenyt országos tévécsatorna, négy órán át lesz képernyőn a verseny – jelentette be tegnap László Róbert, a Harghita Hill Climb Challenge szervezési igazgatója. Hozzátette, amúgy is készültek élő közvetítéssel. – Nekünk, a pilótáknak és a támogatóinknak ez egy plusz reklámlehetőség, amit ki is használunk – mondta a szervezői stáb vezetője.
A szombat délelőtti szabadedzéseket és az időmérőt az esemény közösségi oldalán (facebook.com/harghitachallenge) lehet majd élőben követni, a három futamot pedig a Look Sport 3 is élőben adja. – A tervek szerint 14 és 18 óra között a versenyfutamokat közvetíti az országos sportcsatorna – tette hozzá László Róbert.
A szervezési igazgató ugyanakkor felhívja az autósport kedvelőinek figyelmét, hogy az érvényben lévő egészségügyi előírások alapján nézők nélkül zajlik az esemény. – Ahogyan más sportágakat, úgy az autósportot is sújtja a koronavírus-járvány miatt hozott intézkedés, így sajnos, nem bátoríthatunk senkit arra, hogy szombaton a helyszínen kövesse a versenyt. De ha valaki mégis a helyszínre téved, akkor arra kérjük, bukózónában, azaz kanyar külső ívén semmiképp se tartózkodjon – mondta László Róbert.

Zárult a nevezés

Tegnap lapzártánk után zárult le a nevezés, ám a szervezők közlése szerint több mint harminc pilóta jelezte részvételét a Harghita Hill Climb Challenge-n. – Hét székelyföldi pilóta szerepel a nevezési listán, közülük négyen Hargita megyeiek. Fazakas Erik Zsolt, a másodosztályú hegyibajnokság címvédője, valamint a juniorok között bajnok Szabó Botond mellett Kádár Zsolt is nevezett, ugyanakkor indul a székelyudvarhelyi Jakab Attila, aki pár napja a pontvadászat első futamán a B kategóriát nyerte meg – mondta László Róbert. A szervezési igazgató hozzátette, elégedett a nevezők számával, tekintve, hogy az elmúlt heti Cheile Grădiștei-i futamon a másodosztály mezőnyét tizennyolc pilóta alkotta, ehhez képest a hargitafürdői versenyre nagyobb az érdeklődés.
– Mivel dupla szorzójú a viadal, így természetes, hogy jobban érdeklődtek a versenyzők a Harghita Hill Climb Challenge iránt is. Amint többen jelezték, kíváncsiak a pályára is, hiszen a Hargitafürdő felé vezető úton eddig nem volt autósverseny. Reméljük, hogy a szombati versennyel hagyományt teremtünk, és jövőben már a helyszínen is láthatók a versenygépek száguldás közben – mondta László Róbert. A szervezési igazgató hozzátette, Cristiana Oprea (Peugeot 208 R2), Cristian Țogănel (Subaru Impreza) és Teslovan Adrian (Mitsubishi Lancer Evo 10) lesz a verseny három előfutója.
A Harghita Hill Climb Challenge-t az AT Motorsport SE és Csíkszereda Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala közösen szervezi a Hargita megyei önkormányzat támogatásával a Román Autósport Szövetség égisze alatt, az esemény médiapartnere a Hargita Népe.

Útlezárás
A Harghita Hill Climb Chal-lenge alatt szombaton 9 és 13, valamint 14 és 18.15 óra között teljes útzár lesz a 138A megyei úton. A szervezők 13 és 14 óra között ideiglenesen megnyitják az útszakaszt a közúti forgalom előtt.

Kopacz Gyula

Kapcsolódó cikkek:

Érvénytelenítették a közszolgálati média ideiglenes vezetőinek kinevezését

Érvénytelenítette az alkotmánybíróság csütörtökön a közszolgálati rádió és televízió ideiglenes vezetőinek kinevezéséről szóló parlamenti határozatokat, amelyek ellen az ellenzéki Szociáldemokrata Párt (PSD) emelt óvást. A...

Kétezernél több embert oltottak be a háziorvosok

Több mint kétezer személyt oltottak be Hargita megye háziorvosi rendelőiben, amióta megnyílt erre a lehetőség – írja közleményében a prefektusi hivatal. A Johnson&Johnson egydózisú...

Új családtámogatási rendszert javasol az RMDSZ

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) új családtámogatási rendszert dolgoz ki és terjeszt legkésőbb az év végéig a kormánykoalíció elé. Ennek az új támogatási...

Legfrissebb