Közel 1800 személy szorult segítségre a hőség miatt

Illusztráció: MTI/Mohai Balázs

Az elmúlt nap során 1792 személy szorult segítségre a kánikula miatt, hatot kórházba kellett szállítani – közölte kedden az országos katasztrófavédelmi felügyelőség.

Országszerte 3396 fedezéket állítottak már fel, ahol elsősegélyben részesítik és ingyenes ivóvízzel látják el az embereket. Egy nap alatt 98 vegetációtűzhöz riasztották a tűzoltókat, 326 hektár terület vált a lángok martalékává.

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem vízszállítási feladatokat is ellátott: hét küldetést teljesített, amelyek során öntözésre alkalmas vizet szállított és osztott szét az aszály sújtotta településeken. A települések önkormányzatai 20 esetben ivóvizet, 34 esetben öntözésre alkalmas vizet, 33 esetben állatok itatására alkalmas vizet szállítottak a lakosságnak – derül ki a tűzoltók közleményéből.

A növényzetégetés megakadályozására 361 járőrszolgálatot teljesítettek a katasztrófavédelem és a helyi hatóságok csapatai a falvakban. 81 figyelmeztetést adtak ki és 12 esetben bírságoltak, összesen 22 ezer lej értékben.

Agerpres

: an accessible web community