Hirdetés

Kötekednek a jelzőtáblákkal

Nem első ízben fordul elő Korondon, hogy közlekedési táblákat rongálnak meg. Legutóbb szerda este történt hasonló kártevés, a tetteseket csütörtökön már sikerült azonosítani.

Hadnagy Éva
Becsült olvasási idő: 2 perc
Kötekednek a jelzőtáblákkal
Legyőzték a táblát. Nem tetszett a jelzés Fotó: Fotó: Együtt Korondért közösségi oldal

Újabb közlekedési tábla bánta Korondon, hogy olyan személyek útjába került, akikben túltengett az energia. Ezúttal egy átjáróra és egy súlykorlátozásra figyelmeztető táblát rongáltak meg szerda este, sötétedés után, a Fő út és a Kovács domb utca találkozásánál. Katona Mihály polgármester elmondta, sajnálatos, de többször előfordult már hasonló, hogy fiatalok nem tudtak mit kezdeni magukkal, és rongálásban élték ki tettvágyukat. Kiemelte, az elkövetőket már csütörtökön sikerült azonosítaniuk, és tetteik nem maradnak következmények nélkül.

– A közlekedési táblák megrongálása bűncselekménynek számít, éppen ezért az elkövetők mindenképp számíthatnak pénzbírságra, ezenfelül pedig viselniük kell tetteik következményeit. Mi mindenképp a törvényes előírásoknak megfelelően fogunk eljárni és kiszabni rájuk a megfelelő büntetést – fogalmazott Katona Mihály.

Legutóbb novemberben történt garázdaság, a helyi unitárius templom udvarán. A polgármester elmondta, a hasonló esetekben, így most is, a helyi rendőrség jár el, hiszen a közrend és a közfegyelem betartása az ő hatáskörük. Ezúttal is, akárcsak az eddig történt esetek nagy részében, fiatalok követték el a rongálásokat. A községvezető ugyanakkor azt is kiemelte, hogy a több mint tíz éve jól működő, évről évre bővülő intelligens térfigyelő kamerarendszerüknek köszönhetően sikerült a rongálókat ilyen rövid időn belül azonosítaniuk.

– Üzenjük mindazoknak, akik nem bírnak magukkal, hogy a kameráknak köszönhetően nem maradnak büntetlenül. Aki meg végképp nem tudja, mit kezdjen magával, jöhet fát hasogatni a hivatal udvarára, ott levezetheti az energiáját – jegyezte meg félig viccesen az elöljáró.

Katona Mihálytól megtudtuk, hogy a község valamennyi településének kijáratainál térfigyelő kamerák vannak, de a legtöbb eszközt Korondon helyezték el, hiszen az a legnagyobb a települések közül, és mint a mostani sajnálatos eset is mutatja, szükség van rájuk.

Kövessen a Facebookon!