2021. június 17, csütörtök.
Hirdetéscustom_html_banner1

Körvonalazódik a körzetik mezőnye

Egy új csapat jelentkezett, néhányan kimaradnak, ketten pedig még nem tették le a szükséges iratcsomót az Udvarhely körzeti labdarúgó-bajnokság 2015/2016-os idényére. A megyei – 4. Liga – pontvadászatban egyelőre hárman neveztek.

[dropcap]L[/dropcap]ejárt a hétvégén a nevezés a Hargita megyei, illetve a körzeti labdarúgó-bajnokságokba, de egyelőre úgy tűnik, kevesebb csapat vállalja a játékot a 2015/2016-os idényben. A legnagyobb bajban a 4. Liga van.
Az Udvarhely körzetiben majdnem ugyanannyi csapat szerepel a következő idényben, mint az elmúlt szezonban. Somolyák István szerint bár a nevezési határidő lejárt, de még mindig van két csapat, amely nem adott hírt magáról: Farcád és Székelyderzs nem jelezte, hogy ott lesz-e a rajtnál. Az Udvarhely körzeti bajnokság megbízott vezetője szerint szerdáig még benyújtják a csapatok a részvételi kérelmeket. Ami az újdonságot illeti, Kissolymos nevezett, ez a csapat még nem szerepelt a körzetiben. Homoródszentmártonnak nem lesz csapata, míg Malomfalva csak egy gárdával jelentkezett. Jövőben Ócfalvának sem lesz csapata, ahogy a bajnokságban a féltávnál kiállt Bikafalva sem nevezett.
A 2015/2016-os idényben a C csoport csapatait egybesűrítik. Az A csoport összetétele már most tisztázott, hiszen Farkaslaka nem megy egy szinttel fennebb, a 4. Ligába, míg a kiesett Homoródszentmáron helyére a feljutó Felsőboldogfalva érkezik. Azaz, 14 csapat alkotja majd az A csoportot, ahogy előreláthatóan a B-ben is ennyien lesznek.
A megyei egyesület végrehajtó bizottsága augusztus 18-án tartja ülését, ezen fogadják el a benevezéseket, készítik el a csoportok összetételét. Az Udvarhely körzeti labdarúgó-bajnokságban szereplő együttesek csapatvezetőivel egy napra rá tartanak megbeszélő gyűlést, ahol egyébként elkészítik a pontvadászat sorsolását is. A bajnokság augusztus 23-án kezdődik.

Hárman a megyeiben
A megyei bajnokságba – 4. Ligába – is az elmúlt héten zárult elméletileg a benevezés. Az már biztos, hogy az FK Csíkszereda nem indít fiókcsapatot, a Székelykeresztúri Egyesülés, a Gyergyószentmiklósi Jövő, a Szépvízi MŰ, a Csíkszentsimoni Szefite, a Maroshévízi Tudomány, a Gyimesfelsőloki SE és a Madéfalvi MIK pedig nem nevezett a megyei bajnokságba, az FC Székelyudvarhely pedig feljutott a 3. Ligába. A 4. Ligába egyelőre három csapat nevezett: a Székelyudvarhelyi Roseal SE, a Homoródalmási Homoród, illetve a Csíkkarcfalvi Hargita helyét átvevő Balánbányai Bányász. Jelezte ugyan részvételét a Gyergyótölgyesi Real is, ám a gárda hivatalosan nem nevezett a megyei pontvadászatba.
Az elmúlt idényben a megyei bajnokságban szereplő csapatok inkább a körzeti bajnokságokat választják, a kiírásokról a jövő héten dönt véglegesen a Hargita Megyei Labdarúgó Egyesület.

Hétközi forduló
A hazai 1. Ligában hétközi fordulót rendeznek, tegnap már két találkozót le is játszottak a 6. fordulóban. A forduló keretében egy rangadónak számító találkozót rendeznek, erre ma este Giurgiuban kerül sor.
Eredmény: FC Botoșani – CSMS Iași 1–0, Kolozsvári CFR – Petrolul Ploiești 1–0. A további műsor: ma: CSU Craiova – Konstancai Viitorul (17.30; Digi Sport 1, Dolce Sport 1, Look TV); Marosvásárhelyi ASA – Temesvári Poli (19.30; Digi Sport 1, Dolce Sport 1, Look TV); Astra Giurgiu–Bukaresti Steaua (21.45; Digi Sport 1, Dolce Sport 1, Look TV); holnap: Concordia Chiajna – Pandurii Târgu Jiu (18.30; Digi Sport 1, Dolce Sport 1, Look TV); Bukaresti Dinamo – FC Voluntari (21; Digi Sport 1, Dolce Sport 1, Look TV).
A hétközi forduló után nem sok pihenője lesz az 1. Liga mezőnyének, hiszen pénteken kezdődik és hétfőn ér véget majd a hetedik forduló.

Előző cikkÁfamérleg
Következő cikkÚjrajátszanák a meccset

Kapcsolódó cikkek:

Ezer alá csökkent a kórházi kezelésre szoruló fertőzöttek száma

Romániában ezer alá csökkent szerdán a kórházi kezelésre szoruló, és kétszáz alá az intenzív terápián ápolt koronavírusos fertőzöttek száma. Az Stratégiai Kommunikációs Csoport jelentése szerint...

Videó – Székelyföld Magazin 2021. június 16.

A közel száz tagú Csíkszentsimoni Ifjúsági Koncertfúvós zenekar munkáját mutatjuk be Önöknek, továbbá szó lesz a csíkszentsimoni sportcsarnok és a Csíkkozmást érintő turisztikai tervekről...

Menesztette a parlament a nép ügyvédjét

Formálisan is felmentette a parlament szerdán Renate Webert az ombudsmani tisztségből, miután előző nap tevékenységi beszámolója elutasításával megvonta tőle a bizalmat. A Nép ügyvédjének is...

Legfrissebb