Korszerűsítik a tömbházak környékét

Munkagépek dolgoznak Gyer­gyó­ditró központjában, a tömbházak környékén, az épületek mögötti területet rendezik. A helyi önkormányzat a tömbházak szigetelését, felújítását is tervezi.


Tíz tömbház 108 lakásában élő család életkörülményeit teszi jobbá a pár hete elkezdődött beruházás Gyergyóditróban. A mini lakónegyedben felújítják a köztereket.

– Már elkészült az alapozás, fedett árkot építünk, ami majd elvezeti innen az esővizet. Utána járdaszegély és a járdák, parkolók építése következik – ismertette a részleteket a község polgármestere, Puskás Elemér.

Hozzátette, aszfaltburkolatot is kapnak a tömbházak közötti utcácskák, illetve a mögöttük lévő széles tér is. A tömbházak előtt, a főút mentén szépen rendezett kertek és játszótér van, ezeket évekkel ezelőtt alakította ki az önkormányzat, és teljes mértékben az ott lakók tartják karban, gondozzák a növényeket. Most a kevésbé szem előtt levő terek is hasonlóan mutatósak lesznek.

Majdnem egymillió lejt költ erre a beruházásra a község, felét a megyei tanács biztosítja, másik felére pedig a LEADER-programban pályáztak sikeresen. További beruházásokat is terveznek a tömbházaknál: nagyon rég elkészült már a szigetelésükre vonatkozó terv. A jóváhagyás is megvan, a munkát mégsem kezdhették el anyagiak hiányában, ugyanis a kormány szünetelteti a községekben a hőszigetelési programot – tudtuk meg az elöljárótól.

Mint mondta, tervezik azt is, hogy bevezetik a gázt a községbe, ez pedig valóban nagy előrelépés lenne a tömbházlakók számára is, mivel jelenleg fával fűtenek.