Korszerű játszóteret avattak

0
237

Elkészült, és december 2-án átadták Korond község első játszóterét. A beruházás hiánypótló volt, szülői kezdeményezésre született meg létrehozásának a gondolata. A fiatal családok fogalmazták meg erre vonatkozó igényüket a polgármesteri hivatalnak. Az új játszótér kicsiknek és nagyoknak egyaránt biztosít kikapcsolódási lehetőséget.

Korond község első, korszerű játszóterét adták át a múlt hét közepén. Az egybegyűlteket házigazdaként Katona Mihály, a község polgármestere köszöntötte. Mint fogalmazott, régi vágya teljesült ezzel a játszótér megépítésével a községnek, hiszen idáig nem volt egy megfelelő hely, ahol a gyermekek délutánonként játszhassanak, nem volt ahová az anyukák elvigyék sétáltatni gyerekeiket. Olyan teret sikerült kialakítaniuk, amely kicsik és nagyok számára egyaránt biztosít kikapcsolódási lehetőséget – hangsúlyozta.

Katona Mihály hozzátette, a most átadott játszótér, akárcsak a többi beruházás, a község lakosai életminőségének javítását szolgálja.

– Azt, hogy megteremtsük a körülményeket arra, hogy fiataljaink itthon maradjanak, ne külföldön keressék a boldogulást és mindemellett pedig jól is érezzék itthon magukat – mondta az elöljáró.

A polgármester köszönetét fejezte ki Hargita Megye Tanácsának is a játszótér kivitelezésében nyújtott támogatásért. Az ünnepségen jelen volt többek között Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Bíró Barna Botond, az RMDSZ udvarhelyszéki szervezetének elnöke, Hargita Megye Tanácsának alelnöke, Ladányi László Zsolt képviselőjelölt, Korond község helyi tanácsa és a kivitelező Árcsó Kft. képviselői. A köszöntők után bemutatták a játszótéri elemeket, amelyeket úgy válogattak össze, hogy kisebb és nagyobb gyerekeknek is megfeleljen és egyaránt jól érezhessék majd magukat. A tér közepén kastély kapott helyet, különböző nagyságú és formájú csúszdákkal, a legkisebbeket mászófal, akadálypálya, hinták is várják. A játékelemek fa és műanyag kombinációiból készültek. Ugyanakkor kisebb fitneszparkot is kialakítottak, ahol a nagyobb gyermekek, fiatalok, vagy a gyerekeiket elkísérő szülők is kedvükre mozoghatnak. 

– Ez a gyönyörű játszótér csak akkor tudja sokáig boldoggá tenni gyermekeinket, ha mindenki sajátjának érzi azt, és vigyázva rá, rendeltetésének megfelelően használja – emelte ki Katona Mihály.

Az új játszóteret kerítéssel vették körül és térfigyelő kamerákkal szerelték fel a gyermekek fokozott biztonsága érdekében. A beruházás kivitelezése augusztusban kezdődött, összértéke meghaladta az 500 ezer lejt.