Korszerű eszközök kosarasoknak

Tizennégy pulzusmérő övvel és a hozzá tartozó tablettel gazdagodtak a csíkszeredai utánpótlás korosztályú kosárlabdázók, így az edzők folyamatosan mérhetik a sportolók teljesítményét. Az eszközöket egy nyertes pályázat révén vásárolta a Nagy Rezső Sportegyesület.

A profi sportban elterjedt a pulzusmérők hasz­nálata, tegnaptól ilyen mérőműszerekkel rendelkeznek a csíkszeredai utánpótlás korosztályú kosárlabdázók is. A tizennégy pulzusmérő övet és az adatok követéséhez, kielemzéséhez szükséges tabletet a Nagy Rezső Sportegyesület vásárolta, miután sikeresen pályáztak Hargita Megye Tanácsánál.
– Az eszközöknek köszönhetően immár nyomon lehet követni a játékosok terhelését, és ezáltal lemérhető a teljesítmény is. A pulzusmérőket egyelőre csak edzésen használják a sportolók, kérdés, hogy ezt mérkőzésen viselhetik-e, hiszen a mellkasra van rögzítve. Tudomásunk szerint más sportágakban, például a labdarúgásban, sok játékos mérkőzés közben is használja a pulzusmérőt, ám azok nem olyan típusok, amelyeket mi vásároltunk – nyilatkozta lapunknak Antal Szabolcs, a Nagy Rezső Sportegyesület elnöke. Hozzátette, a megyei önkormányzat sportprogramján nyertes pályázatuk összértéke nyolcezer lejt tett ki, az eszközöket pedig a VSK Csíkszereda edzői használják majd a fiatal kosárlabdázók teljesítménymérésére.

Kopacz Gyula

: an accessible web community