Korond: Sintérakció

Biztonsági intézkedés. Túlszaporodtak a kóbor állatok Fotó: Korond Község Polgármesteri Hivatala

Összegyűjtötték a kóbor kutyákat Korond községben. A helyi önkormányzat időről időre szervez hasonló megmozdulásokat, amelyet egy erre szakosodott cég végzett el.

Sikeres volt a hétfői akció, amelyet Korond község területén végeztek, és amely során összegyűjtötték a gazdátlan, kóborló kutyákat. Összesen 41 állatot fogtak be és szállítottak állatmenhelyre. A kutyák befogását egy erre szakosodott cég végezte, amellyel már évek óta szerződése van a polgármesteri hivatalnak. Katona Mihály polgármester elmondta: az állatok begyűjtésére azért volt szükség, mert az utóbbi időben nagyon elszaporodtak, kószáltak az utcákon és a központban a turisták nyomába szegődtek.
– Ez pedig nem túl szép látvány, és balesetveszélyes is lehet – tette hozzá. Az elöljáró ugyanakkor felelős állattartásra buzdította a községbelieket, hogy vigyázzanak állataikra, ne engedjék az utcára, illetve jelentsék be az állatorvosnál, oltassák, chipeztessék be és nyakörvvel is lássák el kutyáikat. Abban az esetben, ha valakinek az elkószált kedvencét is összegyűjtötték, visszaválthatja azt a menhelyen bizonyos ellenérték befizetését követően. A község vezetője ugyanakkor azt is elmondta, hogy továbbra is arra kérik a lakosságot, hogy ha látnak kóborló, gazdátlan ebeket utcájukban, környezetükben, azt jelezzék a hivatal felé, az akciónak ugyanis lesz folytatása, a tervek szerint negyedévente megismétlik a gazdátlan állatok begyűjtését.

Hadnagy Éva