Koronavírus: egyelőre nem lesznek újabb korlátozások

Bár egyre nő a koronavírusos megbetegedések és az intenzív terápiás ellátásra szoruló betegek száma, Florin Cîţu kormányfő jelenleg nem veszi számításba további korlátozó intézkedések bevezetését. Pénteki sajtótájékoztatóján a kormányfő kijelentette: az immunizálás jelenti az egyetlen megoldást arra, hogy véget vessünk a járványnak.

‘Emlékeztetni szeretnék, hogy tavaly novemberben és decemberben a jelenlegihez hasonló szinteken voltak az esetszámok, csak most valamivel több korlátozás van érvényben, többek között a kijárási tilalom egy órával való meghosszabbítása’ – vázolta fel a kormányfő.

Hozzátette: a jelenlegi esetszám növekedés nem olyan szintű, mint a tavalyi év végén, amikor 600-ról rövid idő alatt 1200-ra emelkedett az intenzív osztályon ápolt koronavírusos betegek száma. Most 950-ről emelkedett 1300-ra ez a szám.
A két időszak között a legfőbb különbség pedig az, hogy most már van vakcina és zajlik az oltási kampány, amely az egyetlen megoldást jelenti hosszú távon a járvány felszámolására –  nyomatékosított a kormányfő.

HN-információ