Kormányzati aggodalom a koronavírusos fertőzések növekedése miatt

Illusztráció

A kormány aggódik a Covid-19-esetek számának növekedése miatt, és minden megelőző intézkedést jónak tart – közölte szerdán Dan Cărbunaru kormányszóvivő, aki arról is beszámolt, hogy a kabinet szerdai ülésén védőmaszkot viseltek a miniszterek.

Cărbunaru elmondta, nemcsak az Egészségügyi Minisztérium, hanem az egész kormány „aggódik” az esetszámok növekedése miatt, és jónak tart minden eddig is alkalmazott óvintézkedést, például a maszkhasználatot zsúfolt helyeken, tömegközlekedési eszközökön. A jelenleg domináns vírustörzs ugyanis nem olyan veszélyes, mint az előző variánsok, de nagyon fertőző, és egyre fertőzőbbé válik – magyarázta a szóvivő. Arról is beszámolt, hogy a miniszterelnök javaslatára a miniszterek is, és a gyakornoki programban részt vevő fiatalok egy része is védőmaszkot viselt a szerdai kormányülésen.

– Fenntartjuk a kormány erre vonatkozó ajánlását – mondta Cărbunaru. Nyomatékosította, jelenleg nincs törvényi alapja a maszkviselés kötelezővé tételének, de a járvány hosszú időszakának tanulsága alapján, a halálos áldozatok tízezreire gondolva ajánlottak az óvintézkedések akkor is, ha nem kötelezőek.

Agerpres

: an accessible web community