Kormányprogram révén újul meg a csíkmadarasi és a korondi iskola

Iskolákat, utakat és járdákat újíthatnak fel, illetve egy új kulturális központ is épülhet a 106 476 282,95 lej értékű finanszírozásból Székelyhídon, Csíkmadarason, Korondon, Hátszegen, Zágorban és Szeben megyében – írja az RMDSZ szerdai közleményében

A támogatást a Fejlesztési, Közigazgatási és Közmunkálatokért felelős Minisztérium nyújtja a Regionális Operatív Programon (POR) keresztül.

„A minőségi oktatást elősegítő körülmények megteremtéséért dolgozunk, ez prioritás az RMDSZ számára. Korszerű, jól felszerelt iskolákat, élhető településeket építünk” – idézi Cseke Attila minisztert a dokumentum.

A Hunyad megyei Hátszegen új épületszárnnyal bővül a líceum épülete, a Maros megyei Zágor településen pedig 5,5 millió lejes támogatással felújítják, bővítik és felszerelik az iskolát. A csíkmadarasi, székelyhídi és a korondi iskolát is korszerűsítik, Nagyszebenben pedig a hátrányos helyzetű családokból származó gyerekeket befogadó iskolaközpontot helyezik át felújított iskolaépületbe.

Székelyhídon javítják a település és a környék utcáit, járdáit is, illetve új kulturális központ is épül a Székelyhídhoz tartozó Csokalyban – összegezte a közlemény szerint Cseke Attila.

HN-információ