Koraszülöttek hete Székelyudvarhelyen

A járványhelyzet miatt ezúttal online programokkal készül a Gyulafehérvári Caritas és a Lila.Pont projektje. Koraszülött gyermekeket nevelő családokat és a velük együttérzőket várják.


Hetedik alkalommal jelentkezik a figyelemfelkeltő, támogató és érzékenyítő program, a Koraszülöttek Hete rendezvény fókuszában a kis hősök ünneplése áll. Ma 19 órától a mesefeldolgozásról lesz szó Lukács Emőke bábszínész előadásában. Egy játék is indul Alkoss lilát! címmel: az előző évek szelfiversenyét továbbgondolva, arra kérik az érdeklődőket, hogy szombatig gyerekükkel, a családdal közösen hozzanak létre valami lilát (a lila a koraszülöttek „nemzetközi” színe – szerk. megj.), fotózzák le, a képeket pedig a Facebookra vagy Instagramra kérik feltölteni a #korababa2020#koraifejlesztes felirattal. A hashtaget használó résztvevők között értékes nyereményeket sorsolnak ki vasárnap, a Koraszülöttek hete programsorozat zárónapján.

Gyermekgondozás Kneipp-terápiás módszerekkel a különböző betegségek megelőzésére és enyhítésére, az immunrendszer erősítésére – ez lesz a holnap délutáni program, a foglalkozást Imelda nővér, Kneipp-terápiás szakember vezeti.

Továbbá a rendezvénysor részeként az „Életem első napjai” rajzkiállítást a Gyulafehérvári Ca­ritas Kossuth utca 18. szám alatti székhelyén, valamint online péntekig lehet megtekinteni, szombaton késő délután pedig rajzfilmet vetítenek, a Babba Máriát a Székelyföldi Legendárium támogatásával mutatják be az esemény oldalán. A részletekért, a szükséges hivatkozásokért a Koraszülöttek hete – Székelyudvarhely Facebook-eseményt kell keresni.