2021, március 1, hétfő.
Hirdetéscustom_html_banner1

Egy döntetlen, egy vereség

Hazai környezetben játszott döntetlent az FK Székelyudvarhely a hazai teremlabdarúgó 1. liga 9. fordulójában, míg a 2. liga 4. fordulójából elnapolt és szombaton pótolt meccsén idegenben kapott ki a Csíkszeredai Imperial WET.

Nem sikerült győznie sem az FK Székelyudvarhely, sem pedig a Csíkszeredai Imperial WET csapatának a hazai teremlabdarúgó-bajnokság hétvégi mérkőzésein. Az FK Székelyudvarhely pénteken az 1. liga 9. fordulójában a Temesvári Informatica csapatát fogadta, ám a küzdelmes meccsen csak egy pont maradt a hazaiaknál. A találkozó első felében a vendégek voltak aktívabbak, sőt miután Mánya piroslapot kapott, Lupu révén az Informatica a vezetést is megszerezte. Szőcs nagyon hamar egyenlített, a hazaiak akár a vezetést is átvehették volna, de Biró lövését követően a labda a kapufán landolt. A második félidő elején viszont Biró már nem hibázott, Szőcs átadását értékesítette, majd sokáig annak ellenére nem született gól, hogy mindkét csapat rengeteg helyzetet alakított ki. A meccs hajrájában már a bánságiak voltak veszélyesek, ők is eltalálták egyszer a kapufát, majd a 38. percben Oliveira kiegyenlített. Az utolsó percekben inkább a pontokat óvták a csapatok és nem kockáztattak, így a temesváriak egy ponttal távozhattak Székelyudvarhelyről.
Az Imperial WET a 4. fordulóból elnapolt meccsét pótolta a Ceahlăul ellen, a csíkiak a 9. percben megszerezték a vezetést, de a hazaiak egyenlíteni tudtak. A második félidőben egy perc alatt előbb az Imperial WET, majd a Ceahlăul is gólt ért el, ezt követően Gliga kapott a vendégektől piroslapot egy eléggé vitatható helyzetet követően. Egy perccel később már vezetett a Ceahlăul, a 37. percben kettőre növelték előnyüket, majd a hazaiaktól is kiállított a játékvezető egy játékost. A meccs hajrájában egyre faragta hátrányát a vendégcsapat, sajnos arra már nem volt idejük, hogy ki is egyenlítsenek, pedig a játék képe alapján sokszor jobban játszottak, mint ellenfelük.

Eredmények
1. liga, 9. forduló: FK Székely­udvarhely – Temesvári Informatica 2–2 (1–1) /Szőcs László (17.), Bíró (22.), illetve Lupu (15.), Oliveira (36.)/.
2. liga, 4. forduló: Futsal Ceahlăul Piatra Neamț – Csíkszeredai Imperial Wet 4–3 (1–1) /Mocanu (16., 37.), Nistor (30.), Grigoriță (33.), illetve Balogh Zsolt (9., 39.), Gliga Krisztián (30.).

HN-összeállítás

Kapcsolódó cikkek:

Digitális immunitásigazolást akar bevezetni az EU

Az Európai Bizottság még ebben a hónapban bemutatja a koronavírussal összefüggő új digitális immunitásigazolásra, másnéven zöld igazolványra vonatkozó jogalkotási javaslatát; az intézkedéssel az európaiak...

Elkezdődött a parlamenti vita a költségvetésről

Megkezdődött hétfő délután a 2021-es költségvetés-tervezet és a társadalombiztosítási költségvetés-tervezet vitája a parlament plénumában. Az ülést Ludovic Orban, a képviselőház elnöke vezeti, aki bejelentette: a...

Embercsempészbandát számoltak fel

Indiai bevándorlók Nyugat-Európába szöktetését szervező embercsempészbanda felszámolásáról számolt be hétfőn a román határrendészet és a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT). A vádhatóság nyolc...

Legfrissebb